USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90

Катування цивільних в морозильних камерах аеропорту Гостомеля: Повідомлено про підозру офіцеру Росгвардії

Під час окупації Гостомеля підозрюваний спільно з підлеглими утримував на території авіапідприємства близько 100 людей
Правоохоронці повідомили про підозру офіцеру Росгвардії, який катував цивільних в аеропорту Гостомеля
Правоохоронці повідомили про підозру офіцеру Росгвардії, який катував цивільних в аеропорту Гостомеля
Джерело: Офіс Генерального прокурора

Українські правоохоронці повідомили про підозру заступнику командира по роботі з особовим складом загону мобільного особливого призначення "Ратибор" управління Росгвардії по Красноярському краю. За даними слідства, під час окупації Гостомеля у березні 2022 року підозрюваний спільно з підлеглими утримував на території авіаційного підприємства близько 100 осіб.  Про це інформує Офіс генерального прокурора.

"Їх тримали у трьох непрацюючих морозильних камерах. У найменшій площею 6 кв. м перебувало 15 осіб, у найбільшій – близько 30 і більше. Серед утримуваних були як цивільні, так і військовополонені. Люди не мали необхідної медичної допомоги та достатнього харчування. Більшість з них постійно знаходилась із зав’язаними очима", – розповіли у відомстві. 

Температура цих приміщень була максимально несприятлива для перебування. Крім того, відсутні вентиляція, світло, місця для сну та вбиральні.  

"Утримуваних били руками, ногами, прикладом автоматичної зброї. Катували електричним струмом, позбавляли повітря, одягнувши на голову поліетиленовий пакет, та імітували розстріл. Цими забороненими методами окупанти намагались отримати від потерпілих інформацію про військово-політичне керівництво України, Збройні сили України та осіб, які брали участь в АТО/ООС", – додали в Офісі генпрокурора. 

Потерпілі зазнали сильного фізичного та психологічного болю. 

"За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури заступнику командира по роботі з особовим складом загону мобільного особливого призначення "Ратибор" управління Росгвардії по Красноярському краю повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України)", – зазначили у відомстві.

Раніше двом російським військовим, які причетні до катування цивільних на Київщині, повідомили про підозру. Окупанти зв’язали селянам руки пластиковими стяжками, закрили очі ганчірками, обмотавши голови клейкою стрічкою, та вивезли в сарай на околиці села для допитів.

Читайте також:
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
За останні пів року окупанти стратили щонайменше 15 беззбройних військових ЗСУ, – HRW За останні пів року окупанти стратили щонайменше 15 беззбройних військових ЗСУ, – HRW
Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру
Дає концерти на окупованих територіях: Колишній український музикант отримав підозру Дає концерти на окупованих територіях: Колишній український музикант отримав підозру