USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Путін відступить, якщо Україна вийде на лінію 2022 року, – Зеленський

Президент України вважає, що в такому разі Путін втратить силу всередині РФ і поверне захоплені території
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський
Джерело: Офіс Президента

Президент Володимир Зеленський вважає, що російський диктатор Володимир Путін може повернути Україні всі захоплені території. Про це він повідомив в інтерв'ю CBS News.

Для перемоги Україні потрібна зброя від західних партнерів, а також посилення санкцій проти Росії та блокування всіх економічних зв'язків із Кремлем.

За словами Зеленського, українським військовим не обов'язково виходити на кордони 1991 року, а достатньо буде повернути території, окуповані Росією після початку великої війни. Глава держави вважає, що в такому разі Путін втратить силу всередині РФ і поверне захоплені території.

"Лише тоді Путін буде готовий до діалогу. Тоді вимогою цивілізованого світу до нього має стати визволення всіх українських земель", – заявив Володимир Зеленський.

Для просування на полі бою потрібно більше систем Patriot та паритет в артилерії

Президент України розповів про необхідність посилення протиповітряної оборони України, контрнаступальні дії Росії та про те, чому підтримка Сполучених Штатів важлива для нас.

"Ми вдячні за все Сполученим Штатам, за велику допомогу для нас. Але один дуже серйозний момент – системи Patriot, розташовані в нас, прийшли не із Сполучених Штатів. Кошти – 1,5–2 млрд доларів, – виділялися на ці системи та снаряди до них, але самі системи прибули з різних держав. Гроші ніколи до нас не заходили", – розповів Володимир Зеленський.

Він також наголосив, що Путін не налаштований на переговори та закінчення війни, тож Україна має стати сильною на полі бою. Для цього потрібні дві речі – далекобійні ракети та більше систем Patriot.

"Україна ще не настільки сильна, як може бути. Потрібно дати нам змогу діяти на полі бою. Для цього необхідні дві речі: системи Patriot, які можуть передати нам Сполучені Штати, і паритет в артилерії. Системами Patriot ми розблокуємо небо, і наші хлопці будуть іти вперед", – резюмував глава держави.

Зеленський назвав ще один варіант закінчення війни

Є різні думки з приводу завершення війни в Україні: хтось каже, вона не завершиться, поки при владі Путін, а хтось вважає, що Україна має стати сильною.

"Скільки буде йти ця війна? Хтось каже, що поки буде живий Путін. А хтось каже, поки ми просто не будемо міцними", – зазначив він.

За його словами, у світі пропонують різні формули миру і всім здається, що вони знають, як закінчити війну. Зеленський наголосив, що так званий президент Росії Володимир Путін не хоче закінчувати війну.

"Він хоче бути до смерті у владі. Ця людина, якщо його так можна назвати, ніколи сама з Кремля своїми ногами не вийде: або її виженуть звідти, або винесуть, як це і було за радянських часів – їх виносили", – додав президент України.

За його словами, Путін продає своєму суспільству ідею повернення навіть не стільки СРСР, а російської імперії.

"Тобто для нього не вигідно закінчувати війну, допоки він нас не окупує. А окупувати нас – це позбавити нас життя. Люди захищаються і не хочуть бути Росією. Ми хочемо бути тими, хто є – вільними, демократичними, незалежними українцями. Тому війна – допоки Україна не буде сильною, а вона не настільки зараз сильна, як може бути. Нам потрібно дати можливість діяти на полі бою, а для цього потрібно дві речі: системи "Петріот", які можуть передати США, і ми розблокуємо небо, і наші хлопці будуть іти вперед. А друге – потрібен паритет в артилерії", – сказав Зеленський.

Він наголосив, що також потрібно ракети. При цьому додав, що якщо Росія знає, що може їм на голову прилетіти дрон, то вона менше стріляє, а якщо вона буде знати, що в України є ракети, які можуть бути такими ж далекобійними, як російські, то вони менше стрілятимуть по людях та енергетиці, бо "Путін буде боятися, що люди його винесуть з Кремля".

Зеленський підкреслив, що Україні для того, щоб не втрачати території і тримати фронт, потрібні засоби протиповітряної оборони і артилерійські снаряди.

"Партнери кажуть, що ми дали артилерію. Так. Тільки кількість снарядів – це ще не все", – уточнив глава держави.

При цьому Зеленський додав, що треба розуміти, про який тип снарядів йдеться.

"Дуже складно воювати з ворогом, у якого артилерійський снаряд б’є 20 км плюс, а у тебе він б’є 20 км мінус", – наголосив Зеленський.

За його словами, Україні для тримання фронту треба мати паритет з ворогом, а щоб наступати – треба мати більшу силу.

Нагадаємо, новий наступ Росії в Україні очікується приблизно наприкінці травня або в червні. Зараз наша армія потребує максимальної військової допомоги від партнерів, оскільки протистояти добре оснащеній зброєю російській армії дуже важко. Про це розповів президент України Володимир Зеленський.

Читайте також:
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину РФ знову скасувала ходу Безсмертного полку до 9 травня: Британська розвідка назвала причину
Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України