USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Припинили перевозити російську нафту: НАЗК виключило три грецькі компанії зі списку спонсорів війни

У цьому списку – Thenamaris Ships Management Inc., Minerva Marine та TMC Tankers LTD
НАЗК
НАЗК
Джерело: відкриті джерела

Три грецькі компанії-перевізники виключили з переліку міжнародних спонсорів війни. Йдеться про Thenamaris Ships Management Inc., Minerva Marine та TMC Tankers LTD. Таке рішення ухвалили після того, як вони припинили транспортування російської нафти. Про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції.

У відомстві нагадали, що влітку 2022 року НАЗК надало статус "спонсорів війни" п’яти грецьким компаніям, серед яких були і Minerva Marine, Thenamaris та TMS Tankers. 

"Компанії транспортували російську нафту та нафтопродукти, тим самим поповнюючи бюджет держави-терориста та фінансуючи російську агресію", – зазначили у відомстві.

В агентстві додали, що раніше з переліку міжнародних спонсорів війни вже було виключено провідну світову компанію з постачання суднового палива, ірландську Peninsula Petroleum Limited, одну з найбільших у світі компаній з виробництва та експорту діамантів Shree Ramkrishna Exports (SRK) та Британську групу компаній Mondi, що виробляє папір та пакування. 

"Росія завжди використовувала енергоносії, зокрема нафту як зброю. Це і досі дозволяє РФ впливати на інші держави, навіть попри накладені на неї санкції. Важливо, щоб все більше міжнародних компаній відмовлялося співпрацювати з Росією, особливо в нафтовій сфері. В першу чергу це послаблює економічні спроможності військової машини агресора. І тут вже йдеться не тільки про доброчесність та відповідальність таких компаній, але й про можливість не потрапити під санкції", – наголосив голова НАЗК Олександр Новіков.

Також у відомстві додали, що Національне агентство відкрите до співпраці з міжнародним бізнесом та готове провести консультації щодо кроків, необхідних для виключення з переліку кожної окремої компанії.

Раніше ми повідомляли, що НАЗК призупинило статус угорського ОТР Банку як "міжнародного спонсора війни". Також окрім ОТР Банку з переліку було виключено п'ять грецьких компаній.

Читайте також:
Мер Дніпра Філатов став рідше лаятися в соцмережах після скарги активістів у НАЗК Мер Дніпра Філатов став рідше лаятися в соцмережах після скарги активістів у НАЗК
У колишнього генерала СБУ Наумова знайшли необґрунтованих активів на 33 млн гривень У колишнього генерала СБУ Наумова знайшли необґрунтованих активів на 33 млн гривень
Заступник начальника поліції на Дніпропетровщині підозрюється у незаконному збагаченні на 14 млн гривень Заступник начальника поліції на Дніпропетровщині підозрюється у незаконному збагаченні на 14 млн гривень
У НАЗК заявили про можливе різке зростання Реєстру корупціонерів У НАЗК заявили про можливе різке зростання Реєстру корупціонерів