USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70
Втрати росіян: 6 3 8 1 4 0 (+1130)
USD
НБУ
41.45
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.11
Готівка
46.70

Німеччина не проти застосування Україною танків Leopard у боях в Курській області

У Бундестазі стверджують, що після передачі ця зброя стала вже українською
Німеччина

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Голова комітету Бундестагу з питань оборони Маркус Фабер не вважає проблемою те, якщо Україна використає надану Німеччиною зброю для просування на території Курської області РФ, де вже третю добу йдуть бої. Про це повідомляє видання WAZ.

Фабер говорить, що йдеться серед іншого й про бойові танки Leopard 2.

"З передачею Україні це стало вже українською зброєю", – коротко сказав посадовець.

І наголосив на тому, що після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну територія обох держав є зоною бойових дій. Тож застосування зброї регулюється положеннями міжнародного права.

Новини за темою: Ще один пакет допомоги надала Україні Німеччина

У ЄС відреагували на події в Курській області

Слід нагадати, що напередодні спікер Єврокомісії із зовнішньополітичних питань Петер Стано також відреагував на події в Курській області.

Він прокоментував медійникам ситуацію. Мовляв, згідно з міжнародним правом Україна має законне право захищатися, в тому числі завдаючи ударів по агресору на його території.

Водночас Євросоюз, за словами спікера ЄК, продовжує повністю підтримувати законне право України "на захист від російської агресії та її зусилля з відновлення суверенітету і територіальної цілісності".

Зауважимо, з 6 серпня стало відомо про прорив кордону в Курській області, яка межує з Сумською (Україна). Російські блогери ширили інформацію, що на територію регіону до Суджанського району заїхали українські війська на танках та іншій бронетехніці й почалися бойові дії.

Наступного дня окупанти заявили, що "українські формування захопили кілька сіл біля Суджі", а сам районний центр зазнав численних обстрілів та руйнувань. 

А вже сьогодні, 8 серпня, росЗМІ інформували, що нібито ЗСУ за добу прорвали оборонні укріплення у Курській області вартістю понад 15 млрд рублів. За деякими даними, бої йдуть за 26 км від кордону. І наче українські військові контролюють частину Суджі, а в місті точаться бої.

Читайте також:
Понад два мільйони іноземців виїхали з Росії впродовж року Понад два мільйони іноземців виїхали з Росії впродовж року
Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ Європарламентарі закликають зняти всі обмеження на удари західною зброєю по РФ
Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко Останніми місяцями спостерігаються спроби окупантів бити по газорозподільчому обладнанню, – Галущенко
Індія продовжує продавати снаряди для оборони України, попри протести РФ Індія продовжує продавати снаряди для оборони України, попри протести РФ