USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Прокуратура оголосила в розшук нардепа Дмитрука, який втік за кордон

Нардепа-втікача оголошено у міжнародний та міждержавний розшук
Артем Дмитрук
Артем Дмитрук
Джерело: Facebook

Народного депутата України Артема Дмитрука, який після нападу на військового та правоохоронця втік за кордон, оголосили в розшук. Офіс генерального прокурора не називає ім'я підозрюваного, втім по фото і заявленій інформації можна зрозуміти, що йдеться саме про Дмитрука. Також про розшук нардепа написала низка ЗМІ з посиланням на власні джерела у правоохоронних органах.

"Прокурорами Офісу генпрокурора ініційовано процедуру розшуку, в тому числі міжнародного та міждержавного, народного депутата України, підозрюваного у нападах на військового та правоохоронця", – заявляє відомство.

Також Офіс генпрокурора вніс до Печерського районного суду м. Києва клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У прокуратурі нагадують, що народний депутат України був викликаний на допит до слідчого, проте в установлений час не з’явився та не повідомив причину неявки.

Справа Дмитрука

Нещодавно у ЗМІ почали з'являтися повідомлення про те, що нардеп виїхав до Молдови разом із сім'єю.

Перед цим в Одесі підозрюваний разом зі спільниками напав на співробітника правоохоронного органу, який виконував на той момент свої службові обов’язки. При цьому народний обранець умисно заподіяв правоохоронцю тілесні ушкодження та намагався викрасти у нього зброю.

В іншому випадку – в Києві у нього виникла суперечка з одним із громадян, під час якої він завдав чоловіку декілька ударів, зокрема у голову. Відповідно до висновку експерта, внаслідок протиправних дій нардепа потерпілому спричинено тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Офіс генпрокурора повідомив про підозру Дмитруку за чотирма статтями, однак вони стосуються справи про напад на правоохоронця та військового. Про незаконний перетин кордону в них не йшлося. А Державне бюро розслідувань офіційно підтвердило інформацію про незаконний виїзд народного депутата Артема Дмитрука за кордон. 

Дмитрук зі свого боку у своєму Telegram написав, що жодних підозр не отримував. Водночас журналіст "Української правди" Михайло Ткач стверджує, що нардеп уже виїхав із Молдови рейсом до Риму.

Кілька днів тому прикордонники повідомили про службову перевірку щодо незаконного перетину кордону народним депутатом Артемом Дмитруком.

Додамо, Дмитрук відомий своїми скандальними заявами на захист УПЦ МП. На початку цього року він вніс заставу за представника цієї церкви – клірика, якого підозрюють у виправданні російської агресії.

Читайте також:
Нардеп-держзрадник Андрій Деркач став сенатором Астраханської області РФ Нардеп-держзрадник Андрій Деркач став сенатором Астраханської області РФ
Колишній нардеп та ексголова КМДА отримав підозру в ухиленні від сплати понад 70 млн гривень податків Колишній нардеп та ексголова КМДА отримав підозру в ухиленні від сплати понад 70 млн гривень податків
Україна просить Інтерпол допомогти затримати нардепа Дмитрука Україна просить Інтерпол допомогти затримати нардепа Дмитрука
Про податки, корупцію, гральний бізнес та боротьбу з тіньовою економікою. Розмова з нардепкою від Про податки, корупцію, гральний бізнес та боротьбу з тіньовою економікою. Розмова з нардепкою від "ЄС" Ніною Южаніною