USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

Прокуратура ідентифікувала окупанта, який вбив, розчленував і підпалив тіло фермера на Куп'янщині

Чоловік мав активну проукраїнську позицію
не брать
Джерело: відкриті джерела
Прокурори Харківської обласної прокуратури ідентифікували російського військового, який вбив фермера під час окупації Куп’янщини. Після вбивства окупант розчленував тіло і підпалив, намагаючись позбавитися від нього, повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури.
 
Прокурори встановили, що злочин вчинив військовослужбовець 7-го окремого мотострілецького полку родом з Курської області РФ. 31 липня 2022 року разом з іншими російськими військовими приїхав до фермерського господарства у селі Безмятежне Куп’янського району. Його власником був чоловік з активною проукраїнською позицією родом із Закарпатської області. Односельці називали його "Вуйком".
 
"Окупант вийшов з автівки та сказав власнику фермерського господарства підійти до нього під приводом допомоги у ремонті автівки. Коли фермер підійшов до нього, військовий вистрелив йому в голову. Чоловік впав на землю і помер на місці. Після цього російський військовослужбовець розчленував тіло вбитого, частину поклав в авто, на якому приїхали окупанти, та підпалив. Аби приховати цинічний злочин, військовий забрав відрубані залишки тіла фермера та викинув їх по дорозі до с. Вишневе Куп’янського району", – йдеться у повідомленні.
 
Правоохоронці встановлюють інших російських військових, причетних до вчинення цього злочину.
 
Досудове розслідування проводить СВ Управління СБУ в Харківській області, оперативний супровід – ГВ КР Управління СБУ в Харківській області.
 
За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру військовослужбовцю ЗС РФ за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).
 
До речі, російський полковник Олег Тимошин заочно отримав підозру від СБУ. Українські правоохоронці встановили, що саме за його наказом росіяни вдарили по Дніпру 14 січня. Також він причетний до ракетного удару по торговельному центру в Кременчуці у червні. Крім того, у Дніпрі затримали семеро російських агентів, які, за наявними даними, передавали росіянам координати об’єктів критичної інфраструктури, у тому числі енергогенеруючих підприємств. Ці дані росіяни використовували для підготовки і здійснення ракетних ударів по місту. А після обстрілів агенти відвідували місця "прильотів", щоб встановити наслідки повітряних атак і повторно їх скоригувати. Нині перевіряється інформація про можливу причетність затриманих до ракетного удару РФ по житловому будинку у Дніпрі 14 січня цього року.
Читайте також:
Інформатор вагнерівців шпигував за військовими аеродромами на Донеччині. Поплічника ворога затримала СБУ Інформатор вагнерівців шпигував за військовими аеродромами на Донеччині. Поплічника ворога затримала СБУ
Над ядерними реакторами т.о. ЗАЕС росіяни використовують дрони-камікадзе Над ядерними реакторами т.о. ЗАЕС росіяни використовують дрони-камікадзе
Хімічна зброя проти України: США підтвердили використання РФ забороненої хімічної речовини хлорпікрину Хімічна зброя проти України: США підтвердили використання РФ забороненої хімічної речовини хлорпікрину
Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні у форматі застосунку: Як він працюватиме Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні у форматі застосунку: Як він працюватиме