USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Керував ракетними ударами по Дніпру та Кременчуку: СБУ заочно оголосила підозру командиру авіаполку РФ

Загалом ворожі обстріли, здійснені за його наказом, призвели до загибелі 88 та поранення 240 мирних українців
СБУ
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Російський полковник Олег Тимошин заочно отримав підозру від СБУ. Українські правоохоронці встановили, що саме за його наказом росіяни вдарили по Дніпру 14 січня. Також він причетний до ракетного удару по торговельному центру в Кременчуці у червні. Про це повідомили у СБУ.

"Воєнним злочинцем є командир 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку дальньої авіації Повітряно-космічних сил ЗС РФ полковник Олег Тимошин", – зазначили у відомстві.

Саме Тимошин організував удар по житловому будинку у Дніпрі 14 січня цього року. В результаті обстрілу загинуло 46 людей, ще 79 – травмовано.

Він же причетний до ракетного удару по торговельному центру у Кременчуку 27 червня минулого року. Тоді загинула 21 людина, поранено 77 мирних жителів.

Також розслідування встановило, що в липні Тимошин наказав вдарити по багатоповерховому житловому будинку та базі відпочинку "Годжи" в селищі Сергіївка на Одещині. Від обстрілу загинуло 14 людей, ще 30 – отримали важкі травми.

Загалом ворожі обстріли, здійснені за його наказом, призвели до загибелі 88 та поранення 240 мирних українців.

"На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Тимошину про підозру за чч. 1, 2 ст. 438 Кримінального кодексу України ("Порушення законів та звичаїв війни")", – додали в СБУ.

Максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного ув’язнення.

Напередодні у Дніпрі затримали семеро російських агентів, які, за наявними даними, передавали росіянам координати об’єктів критичної інфраструктури, у тому числі енергогенеруючих підприємств. Ці дані росіяни використовували для підготовки і здійснення ракетних ударів по місту. А після обстрілів агенти відвідували місця "прильотів", щоб встановити наслідки повітряних атак і повторно їх скоригувати. Нині перевіряється інформація про можливу причетність затриманих до ракетного удару РФ по житловому будинку у Дніпрі 14 січня цього року.

Читайте також:
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
Зеленський звільнив главу Департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка Зеленський звільнив главу Департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка
Митрополиту УПЦ (МП) Луці СБУ повідомила про підозру: Провокував релігійну ненависть Митрополиту УПЦ (МП) Луці СБУ повідомила про підозру: Провокував релігійну ненависть
У колишнього генерала СБУ Наумова знайшли необґрунтованих активів на 33 млн гривень У колишнього генерала СБУ Наумова знайшли необґрунтованих активів на 33 млн гривень