USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Президент Болгарії наклав вето на надання Україні старих бронетранспортерів

У причинах вето вказано те, що депутати недостатньо ознайомлені з конкретними параметрами передачі
Румен Радев
Румен Радев
Джерело: відкриті джерела

Президент Болгарії Румен Радев повернув на нове обговорення в парламенті закон про ратифікацію угоди, згідно з якою країна безоплатно надає Україні бронетранспортери. Про це повідомляє видання Nova.bg.

У причинах вето ідеться про те, що парламентарі недостатньо ознайомлені з конкретними параметрами передачі. Болгарський президент вважає, що через це депутати не мали можливості об'єктивно оцінити, чи є надана техніка застарілою та необхідною.

Радев наголосив, що не були враховані ні завдання воєнного часу, покладені на МВС, ні потреби головних управлінь прикордонної поліції та пожежної безпеки і безпеки населення.

За його словами, надана Україні броньована транспортна техніка могла б бути використана саме для охорони болгарського кордону та надання допомоги населенню у разі катастроф і нещасних випадків, у тому числі у важкодоступних районах.

"Я керуюся переконанням, що безпека, здоров'я і життя болгарських громадян мають бути першочерговим пріоритетом", – зазначив Радев.

Тепер документ буде повернуто до парламенту, який має право схвалити його без змін і відправити на подальше обговорення.

Раніше Софія офіційно схвалила передачу Україні ракет С-300.

Тоді зазначалося, що Болгарія поставить Києву тільки ракети С-300, а не ракетні системи. Бо вони визнані непридатними до експлуатації.

Читайте також:
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?