USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Якими пільгами можуть скористатись ветерани війни та їхні сім’ї: Запрацювала е-Карта з повним переліком послуг

На карті представлено 7542 послуги
УДБ, ветеран війни

Фото ілюстративне

Джерело: UWN

В Україні запустили е-Карту послуг для ветеранів війни в громадах. Вона доступна на платформі е-Ветеран. Про це повідомляє пресслужба Міністерства у справах ветеранів.

Хто може скористатись?

На е-Карті ветерани та ветеранки, їхні родини, сім’ї загиблих захисників і захисниць можуть знайти послуги, що пропонуються для них державою, а також недержавні й міжнародні організації. Там представлено 7542 послуги: від психологічної підтримки, медичних програм, патріотичного виховання, працевлаштування, мистецтва до всього необхідного для розвитку ветеранських об’єднань та підприємницьких ініціатив ветеранів.

"E-Карта – це по суті агрегатор даних, якого бракувало ветеранській спільноті. Тепер усе, що потрібно ветеранам і ветеранкам, можна швидко знайти через свій смартфон або комп’ютер, зазначивши лише область або свою територіальну громаду. Е-Карта – це в першу чергу інструмент інформування про можливості розвитку й допомоги для ветеранів і ветеранок у їхніх громадах. Водночас це єдине місце, де інформація подана простою мовою про те, що можна отримати просто тут і зараз", – йдеться в повідомленні.

Карта оновлюватиметься щодня. Проте за достовірність та повноту інформації, відображеної на платформі, несуть відповідальність винятково організації, що надали таку інформацію.

Джерело: Мінветеранів

Як користуватись картою?

Спочатку потрібно зайти на сайт. Після чого відфільтрувати область, громаду та тип послуги. 

Після того як користувач перечитає назву та опис опцій, що надаються у межах послуги, він має прийти за адресою, яка буде вказана, та подає заяву на послугу або і відразу отримати її.

У разі, якщо користувачу трапилася неточна чи неповна інформація – варто повідомити у структурний підрозділ ОВА, на який покладені функції з питань ветеранської політики.

Раніше

У листопаді 2023 року в Україні запустили Всеукраїнський проєкт із підготовки громад до повернення ветеранів та ветеранок у цивільне життя. 

Організатори кажуть, що одним із головних завдань проєкту є інформаційно зламати міфи про ветеранів, змінити дизайн мислення голів громад для того, щоб вони бачили перспективу у людях, які повертаються з фронту. Так, у ході проєкту 100 голів громад та старост сіл з усієї України пройдуть навчання з розробки та реалізації ветеранських політик. Проєкт триватиме рік.

Також в Україні презентували інтерактивну карту ветеранських бізнесів. Метою цього проєкту є посилення ветеранів через бізнес, підтримка їхньої підприємницької діяльності та адаптація до мирного життя.

Скільки ветеранів війни мають статус безробітних?

Станом на квітень близько 30% українських ветеранів мали статус безробітних. І це зокрема через психологічний дискомфорт від повернення у цивільне середовище.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
Випадок в одеській ветклініці: Ветерана на протезах образив радник віцепрем’єрки Стефанішиної, він вже звільнений Випадок в одеській ветклініці: Ветерана на протезах образив радник віцепрем’єрки Стефанішиної, він вже звільнений
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"