USD
НБУ
39.34
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.69
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.34
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.69
Готівка
43.05

Перевезення зерна на експорт залізницею впало у травні вдвічі

Протягом двох останніх днів Росія погодилася проінспектувати лише одне судно на вхід до порту "Чорноморськ"
Зерно танкер корабель
Джерело: Facebook/Олександр Кубраков

У травні 2023 року залізницею України на експорт перевезено 1,14 млн тонн, що майже вдвічі менше, ніж у квітні (2,13 млн тонн). Про це йшлося під час наради співробітників АТ "Укрзалізниця" та представників ринку аграрних перевезень 1 червня, передає Rail.insider.

Також у травні скоротилося навантаження зернових на мережі "Укрзалізниці" – до 1,37 млн тонн. Частка збіжжя скоротилася до 13% у загальному обсязі вантажів. Середньодобове навантаження – 44 тис. тонн.

Водночас є й позитивна динаміка: останнього тижня травня середньодобове навантаження зросло до 50–69 тис. тонн, тоді як до цього тижня його обсяги коливались у діапазоні 30–35 тис. тонн. Як пояснив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ "Укрзалізниця" Валерій Ткачов, покращення пов’язано передусім з тим, що відновилася робота "зернового коридору".

Це позитивно вплинуло і на показник вивантаження зернової продукції у портах "Великої Одеси". Зокрема, 31 травня він становив 462 вагони на добу (тижнем раніше – 181 вагон). Також упродовж останнього тижня були дні, коли вивантажували 650 вагонів на добу.

Однак вийти на "нормальні" показники (приблизно 1 тис. вагонів на добу) наразі не вдається через те, що Росія не погоджує проходження суден до порту "Південний".

Росія знову заблокувала роботу "зернової угоди"

Росія знову заблокувала роботу Чорноморської зернової ініціативи. Цього разу країна-окупант зупинила реєстрацію вхідного флоту до всіх морських портів України, які задіяні в угоді. Про це йдеться у повідомленні Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Зазначається, що протягом двох останніх днів Росія погодилася проінспектувати лише одне судно на вхід до порту "Чорноморськ". При цьому інші учасники ініціативи погодили проходження одразу 10 кораблів на три порти.

"Деструктивна позиція Росії та відсутність зареєстрованих суден на інспекцію унеможливлює складання інспекційного плану на сьогодні, про що всі сторони були повідомлені Секретаріатом СКЦ", – зазначили у відомстві.

Сумарно на інспекції у територіальних водах Туреччини чекають 50 суден, на які має бути завантажено 2,4 млн тонн продовольства на загальну суму 1 мільярд доларів.

У Мінінфраструктури наголосили, що блокування реєстрації вхідних рейсів, як і блокування найбільшого порту "Південний", є грубим порушенням умов угоди. Україна вже звернулася до Секретаріату СКЦ із вимогою відновити повноцінну роботу ініціативи.

"Сподіваємося, що партнери з Ініціативи все ж таки знайдуть рішення і припинять цей шантаж росії всього світу. Адже значення зернової ініціативи вже доведено світовим продовольчим ринком, і світ не повинен мовчати", – йдеться у повідомленні.

Збитки від простою кораблів у чергах "зернового коридору"

Україна підрахувала збитки від простою кораблів у чергах "зернового коридору" – вони склали понад 1 млрд доларів. Про це повідомив президент Української зернової асоціації (УЗА) Микола Горбачов в ефірі телеканалу Freeдом.

"Це ті гроші, які не отримали українські сільгоспвиробники. Це гроші, які трейдери заплатили власникам суден за те, що кораблі стояли дуже довго в черзі", – пояснив він.

Також глава УЗА зазначив, що РФ не приймає плани й умови України щодо формування черговості перевірок суден, які стоять у черзі, це не дає змоги портовим терміналам працювати ритмічно.

При цьому Горбачов зазначив, що "зерновий коридор" є вельми ефективним каналом поставок українських сільгосптоварів за кордон, адже за ним було відправлено клієнтам 50% усієї експортованої агропродукції. Решту 50% експортували альтернативними шляхами: через Дунай, залізницею та автотранспортом.

Раніше

Ми писали, що Російська Федерація продовжує блокувати вхідний флот на найбільш глибоководний порт "Південний", попри продовження "зернової ініціативи".

Також, за словами міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Юрія Васькова, 62 судна стоять у черзі, чекаючи на інспектування, і деякі з них – уже кілька місяців.

Читайте також:
Посадовець Київської ОВА прикидався капеланом, аби шпигувати для ворога за десантниками ЗСУ Посадовець Київської ОВА прикидався капеланом, аби шпигувати для ворога за десантниками ЗСУ
В Міненерго не розглядають питання щодо підвищення тарифів на електрику, – Галущенко В Міненерго не розглядають питання щодо підвищення тарифів на електрику, – Галущенко
З початку повномасштабного вторгнення понад 600 компаній переїжджали декілька разів, проте не повернулись у свої регіони З початку повномасштабного вторгнення понад 600 компаній переїжджали декілька разів, проте не повернулись у свої регіони
Удар по ДніпроГЕС: Збитки вже становлять понад 140 млн гривень Удар по ДніпроГЕС: Збитки вже становлять понад 140 млн гривень