USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 8 2 2 9 0 (+1260)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

Польща веде неформальні перемовини з ЄС щодо агросектора, – МЗС

У польському міністерстві заявили, що після польсько-українських консультацій, які відбудуться 28 березня, "тема проблеми на кордоні більше не існуватиме"
Польща
Джерело: відкриті джерела

Заступник міністра закордонних справ Польщі Анджей Шейна заявив, що повідомлення про переговори Варшави з Урсулою фон дер Ляєн на тему звільнення Польщі від деяких положень "Зеленої угоди" є правдою. Про це заступник міністра закордонних справ Анджей Шейна повідомив у програмі "7-й день тижня на радіо ZET", передає onet.

У відповіді на питання заступник міністра підтвердив, що Варшава веде неформальні переговори з Урсулою фон дер Ляєн про те, що деякі положення "Зеленого курсу" Євросоюзу не повинні застосовуватися в Польщі. І країна повинна мати виняток як великий сільськогосподарський ринок, який є найближчим до України.

Шейна уточнив, що виняток з правил стосуватиметься "всього що тільки можливо як із "зеленого курсу", так і з напливу продуктів, які спричиняють постійний збій на ринку однієї або більшості країн".

"Якщо нам вдасться домовитися про вимоги Польщі в ЄС, як ми успішно домовилися про заходи Євросоюзу, вони стануть спільною позицією Союзу. Я також хочу сказати, і тут я цитую прем'єр-міністра Туска, якщо це займе занадто багато часу, ми запровадимо зміни, ми запровадимо блокаду кордонів, дамби та мита – в односторонньому порядку", – пояснив він.

При цьому також додав, що під час польсько-українських консультацій, які відбудуться 28 березня, "тема проблеми на кордоні більше не існуватиме".

Нагадаємо, станом на 3 березня на кордоні з Польщею блокуються усі шість напрямків. Наразі в черзі перебувають 2,4 тис. фур, повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі телемарафону. Найбільша черга спостерігається у напрямку пунктів пропуску "Краківець" та "Ягодин". 

Читайте також:
Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України Повернення чоловіків з-за кордону: Польща чекає ініціативи від України
Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків мобілізаційного віку, – міністр оборони Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків мобілізаційного віку, – міністр оборони
Польща готова розмістити на своїй території американську ядерну зброю, – Дуда Польща готова розмістити на своїй території американську ядерну зброю, – Дуда