USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Польща підтримує вступ України до Євросоюзу, проте має свої вимоги, – глава МЗС країни

Такі розмови виникли нібито на тлі незадоволення президента України Зеленського недостатньою підтримкою Варшави в питаннях євроінтеграції нашої держави
Україна-Польща
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський зауважив, що Варшава підтримує євроінтеграцію України, але у неї є "свої вимоги" до Києва. Слова міністра наводить RMF 24.

Політик зауважив, що Польща хоче зберегти підтримку обох сторін політичної суперечки в Сполучених Штатах Америки щодо альянсу з Європою, підтримки України, фізичної присутності американських військ у країні.

Водночас Сікорський відповів журналістам на питання щодо переговорів з Україною та чи є вони складними.

"Україна перебуває під тиском. У неї все добре на морі, трохи гірше на суші. Ми підтримуємо Україну, але, звичайно, у нас також є свої вимоги, як це буває між сусідами", – прокоментував міністр.

Новини за темою: Щоб вступити до ЄС, Україні знадобиться навіть змінити Конституцію, – Стефанішина

Чому з'явилися такі розмови?

Кілька днів назад польський журналіст Вітольд Юраш у своїй колонці для Onet, посилаючись на джерела, писав, що під час недавніх переговорів у Києві польська делегація "була здивована манерою спілкування" президента України Володимира Зеленського. Нібито український лідер висловив незадоволення недостатньою підтримкою Польщі в питаннях євроінтеграції України.

Згодом видання повідомило, що МЗС Польщі у найближчі місяці планує використовувати прагнення України до вступу в Євросоюз як важіль впливу на Київ у питанні ексгумації жертв Волинської трагедії.

До того ж і прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск раніше заявляв, що Київ повинен усвідомити, що роз'яснення історичних питань лежить насамперед в інтересах України, яка не вступить до ЄС без польської згоди.

Посадовець стверджував, Україна все одно повинна буде "відповідати польським очікуванням, що стосується не копання в історії, а побудови відносин на основі правди про цю історію".

Читайте також:
Інформація виглядає некоректною та маніпулятивною: КМДА відреагувала на скандал із доставкою вагонів Інформація виглядає некоректною та маніпулятивною: КМДА відреагувала на скандал із доставкою вагонів
Київ переплатив 160 млн гривень за доставку вагонів з Польщі Київ переплатив 160 млн гривень за доставку вагонів з Польщі
В Україні вперше застрахували польські інвестиції В Україні вперше застрахували польські інвестиції
ЗСУ мають отримати дозвіл на далекобійні удари, – глава МЗС Польщі ЗСУ мають отримати дозвіл на далекобійні удари, – глава МЗС Польщі