USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
46.00
Втрати росіян: 6 5 7 9 4 0 (+1230)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
46.00

В Україні вперше застрахували польські інвестиції

Страхування на 45 млн гривень стосується виробничого комплексу
інвестиції

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Польська Корпорація страхування експортних кредитів (KUKE) вперше застрахувала виробничий комплекс польської компанії в Україні на 45 мільйонів гривень. Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

Така операція є першим випадком страхування польських інвестицій в Україні з початку повномасштабної війни.

Крім того, це перша в історії перестрахувальна операція, укладена з багатосторонньою фінансовою інституцією, каже заступниця генерального директора KUKE Катаржина Ковальська.

Співпраця разом з тим є першою між KUKE та агенцією з гарантування інвестицій Групи Світового банку MIGA після підписання меморандуму про взаєморозуміння на Ukraine Recovery Conference 2024 в Берліні за участі Мінекономіки України.

"Угода є важливим сигналом для потенційних інвесторів, що вкладати в українську економіку можна і потрібно вже зараз. Оскільки маємо як інструменти підтримки інвесторів, так і розгалужену інфраструктуру страхування від воєнних ризиків", – прокоментувала перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко.

Посадовиця стверджує, що далі у планах відомства зробити комплексну загальнодержавну систему страхування від воєнних ризиків. Це допоможе отримати доступне страхування не тільки для приватного сектору, а й для населення.

Новини за темою: Мільярдер з Чехії хоче допомогти Україні: Інвестувати сотні мільйонів євро у виробництво боєприпасів

Як відомо, Австрія створила спеціальний фонд на 500 мільйонів євро для підтримки своїх експортерів й інвесторів в Україні. Зазначається, що підтримка здійснюватиметься через спеціальний ризик-орієнтований механізм для України.

Читайте також:
Інформація виглядає некоректною та маніпулятивною: КМДА відреагувала на скандал із доставкою вагонів Інформація виглядає некоректною та маніпулятивною: КМДА відреагувала на скандал із доставкою вагонів
Київ переплатив 160 млн гривень за доставку вагонів з Польщі Київ переплатив 160 млн гривень за доставку вагонів з Польщі
Окупанти знищили чи пошкодили в Україні майже 1200 пам’яток культурної спадщини Окупанти знищили чи пошкодили в Україні майже 1200 пам’яток культурної спадщини
СБУ затримала дезертира, який на замовлення російської розвідки коригував удари по Вінниччині і Сумщині СБУ затримала дезертира, який на замовлення російської розвідки коригував удари по Вінниччині і Сумщині