USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
46.00
Втрати росіян: 6 5 7 9 4 0 (+1230)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
46.00

ЗСУ мають отримати дозвіл на далекобійні удари, – глава МЗС Польщі

Міністр закордонних справ Польщі вважає, що США повинні дати Україні зелене світло на удари по території РФ
Радослав Сікорський
Радослав Сікорський
Джерело: Вікіпедія

Глава Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що ЗСУ мають отримати дозвіл на далекобійні удари. У коментарі CNN він сказав, що останнє слово за Сполученими Штатами Америки.

Він зазначив, що до усіх держав світу у разі ведення бойових дій існують обмеження, визначені міжнародним гуманітарним правом, проте Росія систематично ігнорує їх.

"Я був у Львові, і там російська ракета вбила цілу родину. Батько дивився, як з-під завалів дістають тіла його дружини та трьох доньок", – нагадав польський міністр.

При цьому додав, що Росія системно нищить українську енергетичну інфраструктуру і вже зруйнувала близько 70% об’єктів.

"Ракета, яка вбила львівську родину, була випущена російським бомбардувальником, що летів над територією РФ і злетів з російського аеродрому. Назвіть мені хоч одну причину, чому Україна не повинна мати можливості знищити того бомбардувальника, вдаривши по тому летовищу. Жертва агресії має право оборонятися, у тому числі ударами по території агресора", – наголосив Сікорський.

Глава зовнішньо-політичного відомства Польщі також нагадав, що з серпня українські війська вже перебувають у Курській області Росії, натякаючи, що це мало б розвіяти побоювання західних союзників щодо реакції Кремля на перетин "червоних ліній".

Днями депутати Європейського парламенту проголосували за резолюцію, у якій закликають продовжити військову підтримку України та зняти обмеження на використання західної зброї для ударів по території РФ. Резолюцію схвалили голосами 425 депутатів

Ще в липні на саміті Європейської політичної спільноти у Великій Британії президент Володимир Зеленський закликав Захід дозволити ЗСУ бити по військових об'єктах в глиб Росії. Глава держави акцентував на аеродромах, з яких РФ щодня підіймає винищувачі для ракетних та бомбових ударів по Україні. Зеленський наголошував, що російські аеродроми треба знищити.

Читайте також:
Інформація виглядає некоректною та маніпулятивною: КМДА відреагувала на скандал із доставкою вагонів Інформація виглядає некоректною та маніпулятивною: КМДА відреагувала на скандал із доставкою вагонів
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід
Економічне бронювання запровадять: рішення ухвалено, – Железняк Економічне бронювання запровадять: рішення ухвалено, – Железняк
Кабмін змінив умови програми Кабмін змінив умови програми "єОселя"