USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Польща може передати Україні радянські ракети для ППО, – Дуда

Цю пропозицію Дуда обговорить з польським урядом
Дуда
Анджей Дуда
Джерело: відкриті джерела

У Вільнюсі президент України Володимир Зеленський та очільник Польщі Анджей Дуда обговорили і передачу Україні радянських ракет для систем протиповітряної оборони. Про це Дуда заявив на пресконференції.

"Під час двосторонньої зустрічі ми розмовляли з паном президентом Зеленським про певні засоби. Є ще ракети з радянських часів, вони наразі є у запасах Польщі. Ми обговорювали їхню передачу на користь протиракетної оборони України. Я продовжу розмову на цю тему з міністром національної оборони, коли повернусь у Варшаву", – сказав Дуда.

В Україні закінчуються ракети ППО

Зеленський нещодавно заявляв, що у ЗСУ є певний запас ракет для протиповітряної оборони, однак за високої інтенсивності обстрілів їх може не вистачити. Крім того, є моменти, коли може спрацювати тільки Patriot або аналог, йдеться про балістику.

Крім того, глава держави анонсував, що Україна має отримати 25 систем Patriot по шість-вісім батарей у кожній для того, щоб закрити небо від російських ракетних обстрілів.

Аналітик BILD Юліан Рьопке сьогодні, 11 квітня, написав у соцмережі X, що в України закінчилися ракети до західних систем ППО, зокрема, Patriot. Також, за його словами, виснажено або знищено більшість інших запасів засобів ППО.

Остання масована атака

І поки точно невідомо, скільки ракет ППО залишилось, Україна продовжує відбивати атаки. Зокрема під час сьогоднішньої нічної було збило 57 повітряних цілей із 82. Під атакою були Одещина, Київщина, Харківщина, Львівщина, Івано-Франківщина, Запоріжжя та Миколаївщина.

Росія продовжує бити по українській енергетиці. 

Читайте також:
Окупанти атакують Україну дронами з пінопласту та фанери Окупанти атакують Україну дронами з пінопласту та фанери
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону