USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Погодні умови сповільнюють темп бойових дій на фронті, – ISW

Українські війська продовжують інтенсивний артилерійський вогонь, попри погані погодні умови на заході Запорізької області
ЗСУ зима
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Несприятливі погодні умови сповільнюють інтенсивність бойових дій як із боку Сил оборони України, так і з боку окупантів. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що погані погодні умови продовжують сповільнювати темпи українських та російських бойових дій по всій лінії фронту, але не зупиняють їх повністю.

Речник командування Сухопутних військ Збройних сил України підполковник Володимир Фітьо заявив, що окупанти активно застосовують авіацію на Бахмутському напрямку, коли це дозволяє погода. На роботу артилерії на цьому напрямку погода значно не впливає. 

Російські військові блогери 1 грудня заявили, що сильний вітер під Бахмутом і на заході Запорізької області завадив російським військам використовувати безпілотники й артилерію протягом останніх двох днів. Один із цих блогерів уточнив, що інколи російські "пташки" злітають на повітряну розвідку поблизу Вербового у невеликий дощ, але техніка росіян не рухається через багнистий ґрунт.

Водночас росіяни можуть пересуватися на гусеничній техніці, а українські війська продовжують інтенсивний артилерійський вогонь, попри погані погодні умови на заході Запорізької області.

2 грудня пособник окупантів у Запорізькій області Володимир Рогов показав кадри, на яких видно дороги на лінії Роботине – Новопрокопівка – Вербове на заході Запорізької області. Зрадник заявив, що ці умови практично знерухомили українську колісну техніку, змушуючи Сили оборони проводити атаки лише піхотою.

На інших відео Рогов показав нашестя щурів і мишей в українському окопі в Запорізькій області, що, за його словами, є наслідком холодної погоди в регіоні.

Раніше

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський заявляв, що вважає, що зима не сповільнить контрнаступ України, а найбільший прорив Києва ще попереду. І що для успіху контрнаступу українським військам потрібно принаймні дійти до міста Токмак.

А британська розвідка вважає, що з початком зими не варто очікувати суттєвих змін на Східному фронті України. Наразі на лінії бойового зіткнення відсутні будь-які перспективи. 

Водночас у Сухопутних військах назвали одне з головних завдань ЗСУ взимку.

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську