USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Зима не сповільнить контрнаступ України, – генерал Тарнавський

Великий прорив України ще попереду
ЗСУ_11

Позиції ЗСУ у Донецькій області. Весна 2023 року

Джерело: Уніан

Зима не сповільнить контрнаступ України, а найбільший прорив Києва ще попереду. Так вважає командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський, передає CNN.

Видання зазначає, що сильні дощі восени можуть зробити землю мокрою та ускладнити пересування важкої техніки, як-от танків, але Тарнавський каже, що українські сили рухаються невеликими групами, переважно пішки. 

Генерал наголосив, що великий прорив України ще попереду і що для успіху контрнаступу українським військам потрібно принаймні дійти до міста Токмак. 

"Погода може бути серйозною перешкодою під час просування, але враховуючи те, як ми рухаємося вперед, здебільшого без транспортних засобів, я не думаю, що погода сильно вплине на контрнаступ. Я думаю, що це станеться після Токмака. Зараз вони покладаються на глибину своєї лінії оборони там", – сказав він.

Крім того, генерал додав, що існує комбінація невеликих шкідливих груп оборони противника, які наразі розташовані дуже точно та компетентно. Але дії наших бійців змушують їх повільно відступати, коли вони стикаються з нашими штурмовими загонами.

Читайте також:
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні