USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Поблизу гуманітарного коридору на Волині пропонують облаштувати місця тимчасового проживання

З 24 лютого 2022 року через гуманітарний коридор Мокрани – Доманове до України повернулися майже 6 тисяч осіб
Пункт пропуску
Пункт пропуску "Доманове"
Джерело: wikipedia

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій розглянули питання повернення українців через гуманітарний коридор на Волині. Так у відомстві розглядають можливість облаштування місць тимчасового проживання для людей, які прибули через гуманітарний коридор Мокрани (Білорусь) – Доманове (Україна).

Зазначається, що на нараді, яка відбулася під головуванням віцепремʼєр-міністерки Ірини Верещук акцентували увагу на питанні організації супроводу та допомоги людям.

"Необхідно організувати всебічну підтримку наших людей. Особливо її потребують маломобільні", – зазначила Верещук.

У відомстві уточнили, що з 24 лютого 2022 року до сьогодні вказаний гуманітарний коридор в сторону України перетнули майже 6 тисяч осіб, з них понад тисяча дітей.

"На кордоні працює волонтерський центр від ГО Pluriton. Людям надається харчування, можливість зігрітися, переночувати тощо. Також запущені автобусні маршрути", – додали в Мінреінтеграції.

За словами Верещук, на місці необхідно посилити інформування людей щодо їхніх можливостей.

Крім того, наразі розглядаються варіанти облаштування місця тимчасового проживання для людей, які прибули через гуманітарний коридор.

Верещук наголосила на необхідності об’єднати зусилля, щоб закрити всі потреби. Першочергово ж потрібно вирішити питання виплат та облаштування місць тимчасового проживання.

Раніше ми повідомляли, що з початку серпня через гуманітарний коридор "Колотилівка – Покровка" у Сумській області з 5 серпня цього року повернулись майже 10 тисяч громадян України.

Читайте також:
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16