USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Через гуманітарний коридор із РФ з початку серпня повернулося майже 10 тисяч українців

Додому повернулося також майже 2,5 тисячі дітей
евакуація
Джерело: відкриті джерела

З початку серпня через гуманітарний коридор "Колотилівка – Покровка" у Сумській області з 5 серпня цього року повернулись майже 10 тисяч громадян України. Про це на брифінгу заявила віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

За її словами, з цих 10 тисяч майже 2,5 тисячі – діти.

Верещук додала, що прикордонники пропускають людей навіть без паспортів. Зокрема, це стосується молоді, яка їде в Україну навчатися.

"Ми дозволили дистанційно вступити до навчальних закладів людям з Криму, з тимчасово окупованих територій, навіть без документів. Вони приїдуть сюди і протягом трьох місяців будуть виготовляти документи. Ми хочемо, щоб наша молодь поверталась", – зазначила вона.

Нагадаємо, ми писали, що українці, які евакуйовуються з тимчасово окупованих територій, можуть повернутися на підконтрольну територію України через пункт пропуску "Колотилівка (РФ) – Покровка (Україна)". Він знаходиться на кордоні Сумської і Бєлгородської областей.

На українському кордоні діє волонтерський гуманітарний центр, де всі українці можуть отримати безкоштовну психологічну, юридичну та гуманітарну допомогу, а також переночувати і дістатися до Сум або інших міст України

У МінТОТ  також нагадали, що ті, хто хоче евакуюватися із Сумської області, можуть також скористатися спеціальним евакуаційним поїздом Суми – Київ. Він щодня курсує з Сум: відправляється о 6:47 і прибуває до Києва об 11:41.



Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону
Росія допомогла КНДР відновити економіку Росія допомогла КНДР відновити економіку