USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Після російського вторгнення жителі Донбасу зіткнулися з гострою проблемою нестачі води, – британська розвідка

Запаси води в регіоні перебувають на небезпечно низькому рівні
вода
Джерело: відкриті джерела

Окупований Донецьк зіткнувся з гострою проблемою нестачі води після вторгнення Росії в Україну 2022 року. Про це повідомляють у Twitter Міністерства оборони Британії.

Як зазначили в британській розвідці, канал Сіверський Донець – Донбас, який постачає регіон водою, залишається значною мірою під контролем України, але його довгий маршрут зазнає спроб захоплення. Російські сили, ймовірно, намагалися взяти під контроль канал, щоб зменшити нестачу води в Донецьку.

Як відомо, канал Сіверський Донець – Донбас – проходить через місто Часів Яр, приблизно за 6 км на захід від Бахмута.

За даними британців, інтенсивне використання Росією артилерії для спроби захоплення Бахмута і прилеглих територій, завдало супутньої шкоди каналу та іншій регіональній водній інфраструктурі. Це також підірвало зусилля Росії щодо поповнення нестачі води, спочатку створеної її вторгненням.

"Щоб компенсувати відсутність успіху в захопленні й утриманні каналу, Росія, ймовірно, будує водопровід, щоб зменшити брак води в Донецьку. Однак навряд чи це повністю компенсує скорочення доступу окупованих регіонів до води", – зазначають у Міноборони Британії.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону
Росія допомогла КНДР відновити економіку Росія допомогла КНДР відновити економіку