USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 6 9 6 0 (+910)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

Росія будує на окупований Донбас дві 200-кілометрові лінії водогону

По водогону планується транспортування 300 тисяч кубометрів води
вода
Джерело: відкриті джерела

В Міноборони Росії розпочали будівництво системи водогону для поставки води на окуповану частину Донбасу. Про це пише Reuters.

За даними видання, водогін буде тягнутися з Ростовської області.

Що ще відомо про проєкт

В Росії планують завершити цей проєкт вже найближчими місяцями. Система водогону матиме потужність для транспортування 300 тисяч кубометрів води на день і включатиме дві 200-кілометрові лінії.

Для будівництва залучено понад 2600 фахівців Міноборони і понад тисячу одиниць техніки.

Система водогону проходитиме з території Росії до каналу Сіверський Донець – Донбас, що тягнеться від смт Райгородок до окупованого Донецька.

Видання наголошує, що ситуація з водопостачанням на Донбасі є критичною, оскільки трубопроводи, які подають воду на окуповану територію, пошкоджені. Крім того, вони потребують електроенергії, яка подається вкрай нестабільно.

Раніше ми писали, що окупанти осушують Каховське водосховище. Це негативно впливає на технічні процеси на Запорізькій атомній електростанції. У разі зупинки подачі води почнуться проблеми з охолодженням реакторів, а це призведе до катастрофи.

Читайте також:
G7 активізує постачання ППО для України G7 активізує постачання ППО для України
У новому законі про мобілізацію можуть бути проблеми з конституційністю в питанні обмеження прав ухилянтів, - Малюська У новому законі про мобілізацію можуть бути проблеми з конституційністю в питанні обмеження прав ухилянтів, - Малюська
На меморіальному кладовищі ховатимуть не тільки загиблих під час війни бійців На меморіальному кладовищі ховатимуть не тільки загиблих під час війни бійців
Україна не зацікавлена у штурмовиках A-10 Warthog. Західні аналітики розбиралися, що не так Україна не зацікавлена у штурмовиках A-10 Warthog. Західні аналітики розбиралися, що не так