USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Перший контракт: Міноборони закупить боєприпаси за кошти, зібрані UNITED24

У межах угоди передбачене постачання на суму 47 млн гривень
боєприпаси

Боєприпаси. Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Закупівельна агенція Міністерства оборони України "Агенція оборонних закупівель" вперше закупить боєприпаси за кошти, зібрані через UNITED24. Про це повідомляє Урядовий портал.

Зазначається, що у межах угоди передбачене постачання на суму 47 млн гривень.

"Це важливий крок у посиленні обороноздатності нашої армії коштом нових джерел фінансування. Продовжуватимемо працювати над забезпеченням наших військових боєприпасами для ефективного виконання бойових завдань", – сказав заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

Директорка "Агенції оборонних закупівель Марина Безрукова додала, що зі свого боку мають спроможності максимально швидко та ефективно закуповувати боєприпаси для Збройних сил України.

Як відомо, цьогоріч у травні уряд дозволив перераховувати закупівельним агенціям Міноборони кошти зі внесків на UNITED24.

Новини за темою: Україна посіла друге місце у світовому рейтингу благодійності: Куди донатять найбільше

Більше про UNITED24

Це фандрейзингова платформа, створена з ініціативи президента Володимира Зеленського, спрямована на об’єднання зусиль міжнародної спільноти для підтримки України в її боротьбі за незалежність та суверенітет. Завдяки цій платформі люди з усього світу можуть зробити свій внесок на підтримку України та її Сил оборони.

За 28 місяців роботи фандрейзингової платформи завдяки пожертвам з більш ніж 110 країн вдалося зібрати понад 678 млн доларів.

Нагадаємо, починаючи з травня 2022 року до платформи UNITED24 долучилися люди зі 110 країн. На початку 2023 року в Міністерстві цифрової трансформації повідомляли, що сума благодійних внесків перетнула позначку у 274 млн доларів.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP