USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Пентагон відкриває завод із виробництва боєприпасів для постачання в Україну

Планують виробляти близько 30 тисяч 155-міліметрових снарядів щомісяця
завод Пентагону_1
Етапи виробництва на заводі
Джерело: The New York Times

Завод Пентагона, що розташований недалеко від Далласа в Сполучених Штатах Америки, незабаром вироблятиме близько 30 тисяч 155-міліметрових снарядів щомісяця. Боєприпаси матимуть вирішальне значення для військових дій в Україні, повідомляє The New York Times.

Як пише видання, американська оборонна компанія General Dynamics змогла звести завод приблизно через 10 місяців після початку будівництва завдяки фінансуванню від Конгресу та допомозі компанії Repkon.

До того ж завод міститиме три виробничі лінії у різних будівлях і забезпечить близько 350 робочих місць при повній потужності.

"Заводи в Скрентоні і Вілкс-Барре, штат Пенсильванія, разом виробляють близько 36 тисяч снарядів на місяць для 155-міліметрових гаубиць. Новий завод General Dynamics в Мескіті, штат Техас, вироблятиме 30 тисяч снарядів щомісяця, коли вийде на повну потужність наступного року", – зазначають журналісти.

Разом з тим Пентагон минулого року поставив завдання виробляти 100 тисяч снарядів на місяць до кінця 2025 року, щоб забезпечити українські артилерійські бригади.

Що в Україні нині з боєприпасами?

Варто нагадати, наприкінці березня було відомо, що постачання боєприпасів до зенітних самохідних установок Gepard від Німеччини дещо покращилося.

Згодом на початку квітня президент України Володимир Зеленський заявив, що наші війська мають достатньо снарядів, щоб захищати державу й утримувати лінію фронту. Проте для зриву наступальних дій Росії ані дронів, ані боєприпасів для артилерії ЗСУ не вистачить.

І ось вже в травні прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Україна збільшує виробництво боєприпасів шляхом постанови, яка встановлює для вітчизняних виробників боєприпасів рівень прибутковості в розмірі до 25% від їхньої собівартості.

Глава уряду зазначив, що за останні два роки Україна суттєво наростили виготовлення власної зброї. Серед найуспішніших кейсів – революція у сфері виробництва різних типів дронів.

А днями Чехія вкотре закликала союзників виконувати зобов'язання й фінансувати боєприпаси для нашої держави. Оскільки наразі лише чотири країни виконали свої фінансові зобов’язання.

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі