USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Україна збільшує виробництво боєприпасів: Уряд ухвалив постанову

За останні два роки країна суттєво наростили виготовлення власної зброї
боєприпаси

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Україна збільшує виробництво боєприпасів шляхом постанови, яка встановлює для вітчизняних виробників боєприпасів рівень прибутковості в розмірі до 25% від їх собівартості. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

Глава уряду зазначив, що за останні два роки Україна суттєво наростили виготовлення власної зброї. Серед найуспішніших кейсів – революція у сфері виробництва різних типів дронів.

"Одним із факторів успіху стало залучення приватних виробників. Ми встановили для них норму рентабельності на рівні 25%, і в підсумку виробництво дронів у нас за рік зросло в 100 разів", – додав він.

Сьогодні ж уряд затвердив постанову, яка встановлює той самий рівень прибутковості для вітчизняних виробників боєприпасів.

За його словами, це дозволить виробникам розширити та модернізувати свої лінії. 

Виробництво дронів

Кабінет міністрів виділив додаткові 15,5 млрд гривень на закупівлю дронів. Вони підуть адміністрації Держспецзв’язку, що займається відповідними закупівлями. Кошти дозволять поставити Силам безпеки та оборони 300 тисяч безпілотників. Це додатковий ресурс до 43,3 млрд гривень, які вже виділили на безпілотники цього року.

Україна наздогнала Росію за виготовленням дронів-камікадзе

Гендиректор "Укроборонпрому" Герман Сметанін заявив, що Україна у 2024 році наздогнала Росію за виробництвом дронів-камікадзе, аналогічним Shahed-131 та Shahed-136.

Для розробки нових видів озброєнь залучено дуже велику кількість приватних підприємств-розробників, науковців. 

Читайте також:
В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств
Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти
Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist
Польща скасувала обмеження на пропуск вантажівок з України Польща скасувала обмеження на пропуск вантажівок з України