USD
НБУ
39.72
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.81
Готівка
43.15
Втрати орків: 4 8 4 0 3 0 (+1740)
USD
НБУ
39.72
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.81
Готівка
43.15

Павла Кириленка звільнили з посади очільника Донецької ОВА. Яке крісло йому пропонують

Наразі невідомо, яку посаду обійматиме Кириленко
Павло Кириленко
Павло Кириленко
Джерело: відкриті джерела

5 вересня президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Павла Кириленка з посади голови Донецької обласної державної адміністрації. Відповідний указ є на сайті глави держави.

"Звільнити Кириленка Павла Олександровича з посади голови Донецької обласної державної адміністрації згідно з поданою ним заявою. Президент України В. Зеленський. 5 вересня 2023 року", – йдеться у повідомленні.

Що далі?

Раніше вдень на засіданні Кабінет міністрів України підтримав проєкт указу Зеленського про звільнення голови Донецької ОВА Павла Кириленка з посади.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія казав, що Кириленка пропонують на місце глави Антимонопольного комітету України замість Ольги Піщанської, яка подала заяву на звільнення на тлі останніх кадрових ротацій у владі.

У кулуарах говорили, що Піщанській пропонували очолити Фонд державного майна України, з якого, до речі, парламент звільнив Рустема Умєрова. "За" проголосували 302 нардепи. А напередодні президент України повідомив, що наступником Резнікова стане нинішній голова Фонду держмайна Рустем Умєров.

І на місце Піщанської хочуть призначити очільника Донецької обласної військової адміністрації Павла Кириленка.

Новини за темою: Продовження оборони країни та прозорість закупівель: Рябикін розповів, які завдання стоятимуть перед новим міністром оборони

Але, за словами депутатів, Піщанська відмовилася від нової посади і подала до Ради заяву про звільнення з АМКУ. Тож на крісло глави Фонду держмайна тепер розглядають інших кандидатів.

Заміну керівників Фонду держмайна й Антимонопольного комітету України мали проводити паралельно зі змінами в Міноборони.

Що відомо про Кириленка?

37-річний Павло Кириленко закінчив Національну юридичну академію України ім. Ярослава Мудрого за спеціальністю "Правознавство".

З 2008 року працював в органах прокуратури. За 11 років служби послідовно обіймав посади: помічника прокурора, прокурора відділу, заступника прокурора, прокурора Генеральної прокуратури, начальника слідчого управління.

У 2017 році призначений військовим прокурором Ужгородського гарнізону Західного регіону України.

У 2019 році указом президента України призначений на посаду голови Донецької облдержадміністрації, керівника військово-цивільної адміністрації.

Кириленко родом з Донецької області, з окупованої з 2014 року Макіївки. Як розповідав в інтерв'ю "Суспільному", він був у нині окупованому РФ Донецьку востаннє у червні 2014 року. Частина його родини лишилась в окупації. На питання про рідню, Кириленко жорстко відповів: "Хочете, жорстко відповім? У мене немає там сім’ї. Немає нікого, немає людей цих. І вони про це знають".

У 2022 році на посаді начальника Донецької ОВА зарплатня Павла Кириленка з урахуванням окладу, надбавок та премій склала 846 тисяч 991,21 гривні.

Читайте також:
Новим командувачем Сил спеціальних операцій ЗСУ став Герой України Олександр Трепак Новим командувачем Сил спеціальних операцій ЗСУ став Герой України Олександр Трепак "Редут"
Шаповалова призначили командувачем військ ОК Шаповалова призначили командувачем військ ОК "Південь"
Точицького призначили новим заступником голови Офісу президента Точицького призначили новим заступником голови Офісу президента
Командувачів ОК Командувачів ОК "Південь" і "Захід" перевели на інші посади, – ЗСУ