USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

ПАРЄ ухвалила резолюцію про створення спецтрибуналу для Росії

У документі закликають використовувати всі інструменти для притягнення до відповідальності за воєнні злочини
Трибунал
Джерело: відкриті джерела

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію "Правові та правозахисні аспекти агресії Російської Федерації проти України", у якій ідеться про створення спецтрибуналу для Росії, зазначається на сайті ПАРЄ.

"У трьох резолюціях, ухвалених сьогодні після спільних дебатів у Страсбурзі, ПАРЄ виклала плани притягнути Володимира Путіна та його генералів до відповідальності за агресію проти України, посилити санкції проти Росії та протидіяти її спробам "стерти" українську культурну ідентичність", – ідеться в повідомленні.

У документі пропонується створення спецтрибуналу для Росії на основі угоди Ради Європи з Україною.

Також у резолюції йдеться про необхідність використання всіх інструментів для притягнення до відповідальності за воєнні злочини.

Крім того, документ пропонує визнати ПВК "Вагнер" терористичною організацією.

Новини за темою: В ОП заперечили, що Україна погодилася на "гібридний" трибунал

У повідомленні ПАРЄ зазначено, що спецтрибунал, створений за домовленістю між Радою Європи та Україною, наразі є "найкращим можливим варіантом із погляду правової бази й політичної легітимності" для судового переслідування політичного та військового керівництва Росії за вчинення злочину агресії.

Як раніше заявляв єврокомісар з юстиції Дідьє Рейндерс, спецтрибунал для російського диктатора Володимира Путіна з великою ймовірністю буде створено до кінця 2024 року.

За його словами, розглядаються два основні варіанти: міжнародний трибунал на основі багатосторонньої угоди чи спрощене рішення – на основі двосторонньої угоди між Україною та Радою Європи.

Варто також зазначити, що створення спеціального міжнародного трибуналу проти РФ підтримала й Міжнародна асоціація правників (IBA).

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed
Росія продовжує скидати авіабомби на своїй території: Найбільше потерпає Бєлгородська область Росія продовжує скидати авіабомби на своїй території: Найбільше потерпає Бєлгородська область
Через російські удари Україна втратила 80% ТЕС і 40% ГЕС, – МВФ Через російські удари Україна втратила 80% ТЕС і 40% ГЕС, – МВФ