USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Студенти Київського політеху розробили найзахищеніший бронеавтомобіль у ЗСУ. Фото

Незабаром автомобіль має пройти випробування за стандартами НАТО
Бронеавтомобіль Inguar3, розроблений студентами КПІ_3

Бронеавтомобіль Inguar3, розробленний студентами КПІ

Джерело: Економічна правда

Студенти Київського політехнічного інституту виготовили прототип бронеавтомобіля, рівень захисту якого перевершує класичні українські "Козаки" і "Новатори". Про це пише "Економічна правда".

Для розробки українського бронеавтомобіля було створено окрему компанію – Inguar Defence. Команду інженерів зібрали зі студентів, які раніше займалися спорткарами, але після початку повномасштабної війни стали лагодити військові автомобілі. Для машини Inguar3 створили власне шасі, здатне тримати захист рівня STANAG 3.

Бронеавтомобіль Inguar3, розробленний студентами КПІ

Джерело: Економічна правда

Як зазначає ЕП, такого рівня захисту на серійних броньовиках не досягла жодна інша українська компанія.

Машина має високу прохідність завдяки кліренсу 45 см. Вона обладнана системою підкачки шин, яка дозволяє частково спускати їх для проходження болотної місцевості.

Також встановлено блокування диференціалів, завдяки чому під час проходження важких перешкод крутяться всі чотири колеса. Шини зсередини укріплені технологією run-flat, що дає змогу машині рухатися навіть після ураження коліс. У салоні встановлено протимінні сидіння, системи пожежогасіння та фільтрації повітря в разі хімічної атаки.

Бронеавтомобілі часто ламаються через помилки водіїв. Щоб нівелювати цей фактор, розробники встановили "розумну" систему управління і запобіжники, що допомагає правильно керувати машиною.

Як очікується, один Inguar3 у разі серійного виробництва обійдеться в 16 млн гривень. Для отримання сертифіката якості STANAG 3 від НАТО машину потрібно вивезти за кордон. Однак правила цього не дозволяють.

Бронеавтомобіль Inguar3, розробленний студентами КПІ

Джерело: Економічна правда

Нагадаємо, Україна на окремих ділянках фронту тестує систему комплексного управління засобами радіоелектронної боротьби.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат