USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

PariMatch подала до суду на Зеленського з вимогою скасувати санкції

Розгляд позову призначено на 5 вересня
Parimatch

Логотип компанії Parimatch

Джерело: відкриті джерела

Компанія Weplay Media Holding Limited, котрій належить бренд PariMatch, подала до суду на президента Володимира Зеленського. Вони вимагають визнати указ про введення санкцій проти PariMatch незаконним та скасувати його. Про це йдеться в Єдиному держреєстрі судових рішень.

Розгляд позову призначено на 5 вересня. Справу будуть розглядати за правилами спрощеного позовного провадження колегією суддів у складі п'яти суддів. Також, згідно з позовом, до справи залучать як третіх осіб Раду національної безпеки і оборони України та Службу безпеки України.

Що передувало?

10 березня 2023 року Володимир Зеленський підписав указ про введення санкцій проти низки букмекерських компаній і лотерей строком на 50 років. До списку потрапили 287 юридичних і 120 фізичних осіб, зокрема PariMatch. Обмеження передбачають блокування активів, заборону торговельних операцій, зокрема виведення капіталу з України, анулювання або зупинення ліцензій.

У серпні компанію PariMatch звинуватили у спробі обійти санкції через створення сайтів-клонів. У компанії сказали, що це роблять шахраї.

Строк застосування санкцій Ради Нацбезпеки – 50 років. Вони передбачають блокування активів, повне припинення торговельних операцій, запобігання виведенню капіталів за межі України та інші обмеження і заборони.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
Знесення садиби Зеленських: Співвласнику будівлі обрали запобіжний захід Знесення садиби Зеленських: Співвласнику будівлі обрали запобіжний захід
За змістом вони всі як За змістом вони всі як "браття-близнюки", - адвокат про ухвали суду щодо продовження запобіжного заходу підозрюваним у справі ТОВ "Краснолиманське"
Зеленський про втрати ЗСУ на війні: Зеленський про втрати ЗСУ на війні: "Менше не стає"