USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

PariMatch подала до суду на Зеленського з вимогою скасувати санкції

Розгляд позову призначено на 5 вересня
Parimatch

Логотип компанії Parimatch

Джерело: відкриті джерела

Компанія Weplay Media Holding Limited, котрій належить бренд PariMatch, подала до суду на президента Володимира Зеленського. Вони вимагають визнати указ про введення санкцій проти PariMatch незаконним та скасувати його. Про це йдеться в Єдиному держреєстрі судових рішень.

Розгляд позову призначено на 5 вересня. Справу будуть розглядати за правилами спрощеного позовного провадження колегією суддів у складі п'яти суддів. Також, згідно з позовом, до справи залучать як третіх осіб Раду національної безпеки і оборони України та Службу безпеки України.

Що передувало?

10 березня 2023 року Володимир Зеленський підписав указ про введення санкцій проти низки букмекерських компаній і лотерей строком на 50 років. До списку потрапили 287 юридичних і 120 фізичних осіб, зокрема PariMatch. Обмеження передбачають блокування активів, заборону торговельних операцій, зокрема виведення капіталу з України, анулювання або зупинення ліцензій.

У серпні компанію PariMatch звинуватили у спробі обійти санкції через створення сайтів-клонів. У компанії сказали, що це роблять шахраї.

Строк застосування санкцій Ради Нацбезпеки – 50 років. Вони передбачають блокування активів, повне припинення торговельних операцій, запобігання виведенню капіталів за межі України та інші обмеження і заборони.

Читайте також:
Зеленський зустрівся з Блінкеном: Що обговорили Зеленський зустрівся з Блінкеном: Що обговорили
Зеленський залишиться легітимним президентом після 21 травня, – Мін'юст Зеленський залишиться легітимним президентом після 21 травня, – Мін'юст
Звільнено начальника УДО, працівники якого готували замах на Зеленського Звільнено начальника УДО, працівники якого готували замах на Зеленського
Зеленський підписав закони про продовження воєнного стану та мобілізації Зеленський підписав закони про продовження воєнного стану та мобілізації