USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Пакистан вдарив ракетами по Ірану

Кілька ракет влучили в село в провінції Сістан-Белуджистан, що межує з Пакистаном
Пакистан
Пакистан завдав ракетного удару по Ірану
Джерело: AFP

Пакистан завдав ударів по бойовиках всередині Ірану. Це сталося через два дні після того, як Іран вдарив по Пакистану ракетами й безпілотниками. Про це пише Reuters.

Іранські ЗМІ поінформували, що кілька ракет влучили в село в провінції Сістан-Белуджистан, що межує з Пакистаном. Також повідомляється, що внаслідок удару загинули троє жінок і четверо дітей.

Водночас Ісламабад заявив, що повністю поважає суверенітет і територіальну цілісність Ірану. Єдиною метою сьогоднішнього вчинку було досягнення "власної безпеки та національних інтересів Пакистану, які є першочерговими і не можуть бути поставлені під загрозу".

"Кілька терористів були вбиті під час операції на основі розвідувальних даних", – йдеться в заяві Пакистану, описуючи військову операцію як серію високоскоординованих і точних військових ударів по схованках терористів. Джерело в пакистанській розвідці повідомило Reuters, що удари завдали військові літаки.

"Наші війська завдали ударів по белуджських бойовиках в Ірані. Бойовики, на які спрямовані дії, належать до BLF", – заявив представник розвідки в Ісламабаді, столиці Пакистану, маючи на увазі Фронт звільнення Белуджистану, який прагне незалежності пакистанської провінції Белуджистан.

Новини за темою: Іран атакував об'єкти в іракському Ербілі поблизу консульства США: В Сполучених Штатах відреагували

У вівторок Тегеран повідомив, що атакував бази пов'язаних з Ізраїлем бойовиків у Пакистані. Ісламабад заявив, що постраждали мирні жителі та загинули двоє дітей, попередивши про наслідки, за які нестиме відповідальність Іран. Після цього Пакистан відкликав свого посла з Ірану.

Напередодні Революційна гвардія Ірану завдала ударів балістичними ракетами по іракському регіону Курдистан, щоб знищити "шпигунську штаб-квартиру". Вибухи пролунали на півночі країни, де знаходиться посольство Сполучених Штатів Америки.

Водночас військово-морські сили Сполучених Штатів Америки перехопили іранську зброю, яку мали доставити хуситам. Постачання здійснювали за допомогою судна.

Читайте також:
Ймовірно, вже через два тижні Іран буде здатний виробляти матеріал для ядерної зброї Ймовірно, вже через два тижні Іран буде здатний виробляти матеріал для ядерної зброї
Новий президент Ірану закликав США Новий президент Ірану закликав США "скоригувати свою політику" та заявив, що посилюватиме відносини з РФ
Балістика для Росії? Іран наростив виробництво ракет після угоди з країною-агресоркою Балістика для Росії? Іран наростив виробництво ракет після угоди з країною-агресоркою
Дев'ятим президентом Ірану став ліберал Масуд Пезешкіян Дев'ятим президентом Ірану став ліберал Масуд Пезешкіян