USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Пакистан вдарив ракетами по Ірану

Кілька ракет влучили в село в провінції Сістан-Белуджистан, що межує з Пакистаном
Пакистан
Пакистан завдав ракетного удару по Ірану
Джерело: AFP

Пакистан завдав ударів по бойовиках всередині Ірану. Це сталося через два дні після того, як Іран вдарив по Пакистану ракетами й безпілотниками. Про це пише Reuters.

Іранські ЗМІ поінформували, що кілька ракет влучили в село в провінції Сістан-Белуджистан, що межує з Пакистаном. Також повідомляється, що внаслідок удару загинули троє жінок і четверо дітей.

Водночас Ісламабад заявив, що повністю поважає суверенітет і територіальну цілісність Ірану. Єдиною метою сьогоднішнього вчинку було досягнення "власної безпеки та національних інтересів Пакистану, які є першочерговими і не можуть бути поставлені під загрозу".

"Кілька терористів були вбиті під час операції на основі розвідувальних даних", – йдеться в заяві Пакистану, описуючи військову операцію як серію високоскоординованих і точних військових ударів по схованках терористів. Джерело в пакистанській розвідці повідомило Reuters, що удари завдали військові літаки.

"Наші війська завдали ударів по белуджських бойовиках в Ірані. Бойовики, на які спрямовані дії, належать до BLF", – заявив представник розвідки в Ісламабаді, столиці Пакистану, маючи на увазі Фронт звільнення Белуджистану, який прагне незалежності пакистанської провінції Белуджистан.

Новини за темою: Іран атакував об'єкти в іракському Ербілі поблизу консульства США: В Сполучених Штатах відреагували

У вівторок Тегеран повідомив, що атакував бази пов'язаних з Ізраїлем бойовиків у Пакистані. Ісламабад заявив, що постраждали мирні жителі та загинули двоє дітей, попередивши про наслідки, за які нестиме відповідальність Іран. Після цього Пакистан відкликав свого посла з Ірану.

Напередодні Революційна гвардія Ірану завдала ударів балістичними ракетами по іракському регіону Курдистан, щоб знищити "шпигунську штаб-квартиру". Вибухи пролунали на півночі країни, де знаходиться посольство Сполучених Штатів Америки.

Водночас військово-морські сили Сполучених Штатів Америки перехопили іранську зброю, яку мали доставити хуситам. Постачання здійснювали за допомогою судна.

Читайте також:
Аварія з президентом Ірану: Життя Раїсі під загрозою. Оновлено Аварія з президентом Ірану: Життя Раїсі під загрозою. Оновлено
Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану Ізраїль у рамках відповіді на атаку 14 квітня завдав ударів по Ірану
Зброя РФ допоможе Ірану посилити захист від авіаударів Ізраїлю, – джерела Зброя РФ допоможе Ірану посилити захист від авіаударів Ізраїлю, – джерела
США не будуть збивати дрони над Україною, як це було в Ізраїлі, – Кірбі США не будуть збивати дрони над Україною, як це було в Ізраїлі, – Кірбі