USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Пакистан перевів армію у стан "надзвичайно високої" бойової готовності

Служба безпеки Пакистану заявила, що буде протистояти будь-яким загрозам з боку Ірану
Армія Пакистану
Пакистанська армія освоює китайський VT-4
Джерело: Defense Express

Збройні сили Пакистану перевели у стан "надзвичайно високої" бойової готовності на тлі загострення конфлікту з Іраном. Про це пише Reuters.

"Пакистан повністю поважає суверенітет та територіальну цілісність Ісламської Республіки Іран. Єдиною метою сьогоднішнього акту було прагнення власної безпеки та національних інтересів Пакистану, що має першорядне значення і не може бути скомпрометовано", – заявили у Міністерстві закордонних справ Пакистану.

Як повідомляє Reuters, високопоставлений пакистанський чиновник служби безпеки сказав, що військові перебувають у стані "надзвичайно високої" бойової готовності й будуть протистояти будь-яким загрозам з боку Ірану.

Що відомо про армію Пакистану

Збройні сили Пакистану займають 7-ме місце у світі за чисельністю. Пакистанські збройні сили було утворено після того, як країна здобула незалежність від Британської імперії 1947 року.

З моменту набуття незалежності збройні сили Пакистану брали участь у чотирьох війнах із сусідньою Індією та в прикордонному конфлікті з Афганістаном. Пакистанські дивізії та бригади були присутніми у деяких арабських країнах під час арабо-ізраїльських війн, а також брали участь у збройних діях на боці коаліції в першій війні у Перській затоці. Нині тривають бої проти талібів на північному заході Пакистану. В цьому регіоні проводились крупні військові операції, такі як Взяття Вани і Наступ в Оракзаї.

Окрім конфліктів збройні сили Пакистану беруть активну участь у місіях ООН та відіграли важливу роль у порятунку американських солдат із Могадишо 1993 року.

Нині структура армії Пакистану представлена:

  • Сухопутні війська Пакистану.
  • Пакистанський спецназ, чисельність близько 2100 ос. (3 батальйони).
  • 2 бронетанкові дивізії.
  • 19 механізованих/піхотних дивізій.
  • 7 окремих бронетанкових бригад.
  • 6 окремих механізованих/піхотних дивізій.
  • 9 артилерійських бригад.
  • 7 інженерних бригад.
Новини за темою: США перехопили компоненти ракет, які Іран хотів передати хуситам

Військовий конфлікт з Іраном

Пакистан звинуватив Іран у порушенні повітряного простору. Там заявляють, що внаслідок атаки загинуло двоє дітей. У Міністерстві закордонних справ Пакистану заявили, що інцидент може мати "серйозні наслідки" та є "неприйнятним".

Ісламабад не уточнює, де саме та яким чином було порушено повітряний простір. Але подав протест Тегерану, а голову іранської дипломатичної місії в Пакистані викликали до МЗС.

Напередодні агентство Tasnim, пов’язане з Корпусом вартових Ісламської революції (КВІР), повідомило про нібито знищення у Пакистані двох опорних пунктів угруповання "Джейш аль-Адль". Зазначається, що бази атакували ракетами та безпілотниками. У зв'язку з цим Пакистан вирішив відкликати свого посла з Ірану після ракетних ударів по своїй території та залишає за собою право на відповідь.

А вже сьогодні Збройні сили Пакистану завдали ударів по "антипакистанським групам бойовиків", які базувались на території Ірану.

Читайте також:
Ймовірно, вже через два тижні Іран буде здатний виробляти матеріал для ядерної зброї Ймовірно, вже через два тижні Іран буде здатний виробляти матеріал для ядерної зброї
Новий президент Ірану закликав США Новий президент Ірану закликав США "скоригувати свою політику" та заявив, що посилюватиме відносини з РФ
Балістика для Росії? Іран наростив виробництво ракет після угоди з країною-агресоркою Балістика для Росії? Іран наростив виробництво ракет після угоди з країною-агресоркою
Дев'ятим президентом Ірану став ліберал Масуд Пезешкіян Дев'ятим президентом Ірану став ліберал Масуд Пезешкіян