USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Кабмін ухвалив низку кадрових рішень щодо голів держадміністрацій

Донецька та Рівненська ОВА отримали нових очільників
Кабмін

Засідання Кабміну

Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні призначив кілька голів державних адміністрацій. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Зокрема, погоджено призначення:

  • Філашкіна Вадима Сергійовича головою Донецької обласної державної адміністрації;
  • Коваля Олександра Сергійовича головою Рівненської обласної державної адміністрації;
  • Мамонова В’ячеслава Михайловича головою Дніпровської районної державної адміністрації Дніпропетровської області;
  • Мірошниченка Павла Леонідовича головою Корюківської районної державної адміністрації Чернігівської області.

Крім того, погоджено звільнення Коваля Олександра Сергійовича з посади голови Рівненської районної державної адміністрації Рівненської області.

Хто такий Вадим Філашкін?

Філашкін має юридичну освіту – у 2008 році закінчив Київський національний університет внутрішніх справ.

Він – кандидат юридичних наук за спеціальністю "Кримінальний процес та криміналістика"; "Судова експертиза"; "Оперативно-розшукова діяльність".

З 1995-го по 2001 рік проходив строкову службу у Збройних силах України. З 2001-го до 2007 року служив за контрактом.

У 2007–2008 роках працював на керівних посадах Головного управління МВС в Одеській області. З 2008-го по 2012 рік очолював різні відділи у структурі управління боротьби з організованою злочинністю УМВС у Миколаївській області.

У листопаді 2016 року був призначений заступником начальника Головного управління національної поліції у Донецькій області.

Вже 2019 року він став заступником голови Донецької обласної державної адміністрації.

Хто такий Олександр Коваль?

З 2004-го по 2009 рік навчався у Національному університеті водного господарства та природокористування за спеціальністю "Екологія та охорона навколишнього середовища".

Трудову діяльність розпочав у 2009 році на посаді спеціаліста І категорії відділу ведення державного реєстру виборців апарату Костопільської райдержадміністрації.

Упродовж 2010–2012 років працював завідувачем сектора Державної інспекції з контролю за використанням та охороною земель Управління Держкомзему у Костопільському районі Рівненської області, головним спеціалістом відділу у справах преси та інформації апарату Костопільської райдержадміністрації, менеджером з регіонального розвитку ТОВ "Костопільтеплоагроінвест".

У 2012 році вступив до Інституту післядипломної освіти НУВГП м. Рівне за спеціальністю "Землеустрій та кадастр", після здобуття освіти в якому був призначений на посаду головного спеціаліста відділу державної експертизи управління землеустрою Головного управління Держземагентства у Рівненській області.

З лютого 2013-го по квітень 2016 року працював на посадах заступника начальника, начальника управління Держземагентства у Костопільському районі Рівненської області.

У травні 2016 року був призначений на посаду першого заступника голови Костопільської районної державної адміністрації. З грудня 2019-го по грудень 2020 року – очолював Костопільську районну державну адміністрацію. Протягом грудня 2020-го – березня 2021 року – перший заступник міського голови Костопільської міської ради.

Хто такий В’ячеслав Мамонов?

До цього Мамонов працював заступником голови Дніпровська РДА.

Хто такий Павло Мірошниченко?

З липня 2000-го по червень 2005 року Павло Мірошниченко був курсантом Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут".

З серпня по грудень 2005 року обіймав посаду начальника апаратного відділення засекречувального зв’язку 51-ї ОМБр Волинської області.

З квітня 2006-го по червень 2008 року працював спочатку провідним спеціалістом, згодом головним спеціалістом Щорського районного військового комісаріату.

З червня 2008-го по травень 2014 року обіймав посади спеціаліста І категорії, завідувача сектора взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи апарату Щорської райдержадміністрації.

В травні 2014 року призначений головою Щорської райдержадміністрації.

В листопаді 2015 року був обраний головою Сновської (Щорської) районної ради, обіймав посаду по грудень 2016 року.

З липня 2020 року – радник сновського міського голови.

10 грудня 2020 року був затверджений на посаду першого заступника сновського міського голови.

Обороняв північні рубежі нашої держави.

Передісторія

5 вересня президент України Володимир Зеленський звільнив Павла Кириленка з посади очільника Донецької обласної державної адміністрації.

21 листопада Зеленський офіційно звільнив Віталія Коваля з посади голови Рівненської ОДА.

8 грудня президент звільнив Юрія Яндульського з посади голови Дніпровської районної державної адміністрації Дніпропетровської області. А також Івана Ващенка з посади голови Корюківської районної державної адміністрації Чернігівської області.

Читайте також:
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Кабмін хоче заборонити купувати ліки через маркетплейси Кабмін хоче заборонити купувати ліки через маркетплейси
Командувач Сухопутних військ Павлюк вважає, що втрата Часового Яру не мала б Командувач Сухопутних військ Павлюк вважає, що втрата Часового Яру не мала б "вирішального значення"
Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших: Кабмін виділив на ремонт понад 7 млрд гривень Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших: Кабмін виділив на ремонт понад 7 млрд гривень