USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 8 7 3 0 (+1300)
USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95

Основні завдання, участь спортсменів у міжнародних змаганнях та фінансування спорту на 2024 рік. Коментар Матвія Бідного для UWN

Бідний UWN_1
Виконувач обов'язків міністра молоді та спорту Матвій Бідний в ефірі медіапроєкту Ukraine World News
Джерело: UWN

Виконувач обов'язків міністра молоді та спорту Матвій Бідний взяв участь у проєкті Христі Равлюк "Перехрестя" на Ukraine World News.

Які ваші основні завдання зараз як виконуючого обов’язки міністра молоді та спорту України?

Підтримувати роботу міністерства на належному рівні, забезпечувати процес підготовки національних збірних команд, попереду олімпійський рік, попереду багато важливих завдань.

Окремою стрічкою ідуть завдання щодо формування здорової нації. Ми не можемо забувати про питання масового  спорту, про те, що наші громадяни мають бути здоровими як фізично, так і ментально. Звісно, велика кількість завдань стосовно реабілітації наших поранених героїв, про яких ми також не можемо забувати. Сьогодні ціла низка ініціатив спрямована на те, щоб, по-перше, залучати їх до оздоровчої рухової активності, повертати їх до нормального життя в нашому суспільстві і сприяти Міністерству у справах ветеранів щодо підготовки збірних на Invictus Games та інші відповідні івенти.

Варто чи ні їхати спортсменам на змагання, де беруть участь гравці з Росії та Білорусі? З якими настановами, якщо і їдуть наші спортсмени?

Мені здається, постановка питання "варто чи ні" сильно спрощена. Обов’язок кожного громадянина України, тим більше спортсмена, який представляє країну на міжнародній арені сьогодні, доносити до міжнародної спільноти, до світової спільноти те, що відбувається сьогодні в Україні, правду про той воєнний злочин, що сьогодні чинить Росія на наших територіях, в яких умовах доводиться тренуватися нашим спортсменам, щоб взяти участь у змаганнях, також демонструвати, що ми сильні, Україна є витривалою.

Дійсно, ми маємо використовувати будь-який шанс, але, звісно, ми не можемо толерувати... під впливом росіян і їхніх грошей деякі міжнародні спортивні організації намагаються толерувати участь спортсменів, які можуть підтримувати злочинні дії російського режиму. В такому випадку, на мою думку і я впевнений, що більшість спортсменів зі мною погодяться, ми не можемо просто говорити про те, що з такими спортсменами можна виходити на одну арену.

На якому нині рівні фінансування українського спорту, чи будуть преміальні переможцям Олімпіади-2024?

Треба сказати, що мова про наступний рік і видатки передбачені в повному обсязі. Звісно, скорочено все те, що сьогодні не на часі, все те, що сьогодні не є актуально, – будівництво великих об’єктів спортивної інфраструктури не буде відбуватися, звісно. Все ж таки всі потреби з підготовки національних збірних команд як олімпійських, так і неолімпійських видів спорту, по програмах масового спорту, по програмах реабілітації, зокрема винагороди для наших спортсменів, також передбачено в повному обсязі.

Спортивна інфраструктура країни дуже пошкоджена ворожими обстрілами. Чи має міністерство якийсь план повернення тих дітей, спортсменів, які виїхали, змушені були виїхати? Та як готують тих спортсменів на Олімпіаду, в яких немає майданчиків для тренувань?

Підготовка переважно здійснюється в Україні. Іноді, коли в нас дійсно немає належної інфраструктури через війну або з інших обставин, то підготовка здійснюється за кордоном.

Маємо позитивні приклади: наша збірна команда з синхронного плавання повернулася у свій басейн в Харкові. Наші спортсмени готуються під час повітряних тривог, змушені сидіти в сховищах, перериваються спортивні змагання. Сьогодні, звісно, умови вкрай складні, країна знаходиться в критичній ситуації, але ми стоїмо і все одно ми не зупиняємось, спорт не зупиняється, наші спортсмени демонструють стійкість, силу, витривалість і готуються. Навіть цього року тисячі разів по всьому світу піднімався наш прапор і лунав наш гімн на честь наших спортсменів.

Виконувач обов'язків міністра молоді та спорту Матвій Бідний в ефірі медіапроєкту Ukraine World News
Джерело: UWN

Читайте також:
Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування! Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування!
В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді
"Радий грати у команді, яка розвиває футбол і допомагає країні", – Мілевський увійшов до медіафутбольного клубу IGNIS