USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Олексій Данілов про Крим, дипломатію, тарганів-росіян та УПЦ МП. Головне з інтерв'ю секретаря РНБО для "Укрінформа"

Ми зібрали головні тези
Олексій Данілов
Секретар РНБО Олексій Данілов
Джерело: ВВС Україна

Секретар РНБО Олексій Данілов дав інтерв'ю виданню "Укрінформ". Ось, про що він говорив.

1. 12 пунктів, які я оприлюднив у Фейсбуці щодо визволення Криму, це – мої попередні міркування про нагальні питання  деокупації. Це – поки не юридичний документ.

2. Шлях деокупації Криму може бути як військовим, так і дипломатичним. Усе залежить від поведінки країни-терориста, яка захопила частину української території.

3. Завдання щодо ліквідації Володимира Зеленського РФ не зняла з порядку денного. У них не вийшло фізичної ліквідації глави держави, тому зараз вони намагатимуться займатися політичною ліквідацією.

4. Володимир Зеленський демонструє незрівнянну людяність, порядність і багато інших чеснот, а президент РФ – бункерний терорист №1 у світі. Уявіть, як їх це дратує.

5. На жаль, росіян більше, ніж нам хотілося б. Вони повзуть, як таргани. Їх відправляють з усіх міст Росії.

6. Ми тримаємо Бахмут, бо це наша земля. Якщо ми почнемо все здавати, докотимося до кордонів на Західній Україні. Наш обов'язок – боронити країну.

7. Розміщення тактичної ядерної зброї РФ в Білорусі – це шантаж Європи, шантаж країн НАТО. Є певні міжнародні зобов’язання. Якщо Росія повністю виходить з усіх міжнародних зобов’язань, світ має зовсім по-іншому реагувати на такі дії.

8. Що стосується московської церкви, я хочу зробити розподіл на дві частини. У нас до релігії немає жодних претензій. Людина може вірити в Бога, в Аллаха, в кого вважає за потрібне.

9. У нас є претензії до установи, яка не зареєстрована у відповідний до українського законодавства спосіб. Ви хочете ходити молитися? Ідіть і моліться. Але інституції, які не зареєстровані у відповідний спосіб на території України, не можуть тут працювати.

10. Окрім того, у цій інституції було дуже багато представників так званої розвідувальної спільноти РФ. Частину з них ми вже поміняли на наших бранців. Це факти, які українська  спільнота має знати.

11. Щодо права власності на релігійні об’єкти. У вас є своя власність? Можете розпоряджатися своєю власністю. А держава має право розпоряджатися своєю власністю так, як вважає за необхідне. Якщо якийсь піп вирішив, що це його приватна власність, це зовсім не так.

12. Є законодавство України. Якщо ви організація, ви маєте відповідати нашим законам, мати відповідну реєстрацію. Якщо нормативно-правові документи вашої організації не відповідають законам України, тут не треба ні рішень РНБО, ні указів президента. Організація поза законом. Перереєструйтеся, якщо вас перереєструють, а потім здійснюйте свою діяльність.

Якщо ви маєте пряме відношення до Москви, до Гундяєва, до тих людей, які закликають убивати наших громадян, ви з ними співпрацюєте… І якщо вони раніше заперечували цей факт, то зараз реакція московських попів і всієї тієї московської чорноти свідчить про те, що УПЦ МП –  представники Москви.

13. Ми відслідковуємо кількість ракет, які є на території РФ. Вона дійсно знизилась до максимально критичного рівня. Але це не значить, що загрози немає.

Раніше

Ось тут ми писали детальніше про те, що мається на увазі під "12 пунктами Данілова". 

Читайте також:
Данілова звільнено з посади секретаря РНБО: На його місце призначено Литвиненка Данілова звільнено з посади секретаря РНБО: На його місце призначено Литвиненка
Справи Майдану: Колишній заступник секретаря РНБО Сівкович отримав нову підозру Справи Майдану: Колишній заступник секретаря РНБО Сівкович отримав нову підозру
Кабмін просить РНБО заборонити на 50 років будь-яке транспортне сполучення з Росією Кабмін просить РНБО заборонити на 50 років будь-яке транспортне сполучення з Росією
Ukraine World News отримав подяку від Центру протидії дезінформації при РНБО Ukraine World News отримав подяку від Центру протидії дезінформації при РНБО