USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Зеленський підписав санкції РНБО проти російських ЗМІ

Рішення Ради Національної безпеки запроваджує обмеження проти 68 юридичних і двох фізичних осіб
Зеленський
Володимир Зеленський, президент України
Джерело: Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України щодо санкцій проти низки російських медіа.

Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти 68 юридичних і двох фізичних осіб. Йдеться, зокрема, про низку російських медіа та компаній, у тому числі із тимчасово окупованого Криму.

Обмеження застосовані зокрема проти телекомпаній:

  • "НТВ Плюс",
  • "Перший канал. Всесвітня мережа",
  • "Звезда",
  • "ТНТ Телесеть",
  • "Петербург",
  • "Рен ТВ",
  • ТРК "Крим",
  • а також газет "Известия", "Московский комсомолец".

73 із 86 юридичних осіб, проти яких введені санкції, зареєстровані на підконтрольній уряду території Україні, ще два – у тимчасово захопленому Маріуполі Донецької області, три – в окупованому Севастополі. Місцезнаходженням решти юридичних осіб є Російська Федерація та Китай.

До того ж обмеження терміном три роки запроваджені проти Вадіма Альперіна, Александра Єріміцюца, Юрія Кушніра, Ореста Адамчо, Віктора Шермана й Андрія Попова.

Наприкінці минулого року президент Володимир Зеленський ввів у дію ще два рішення Ради національної безпеки України щодо запровадження нових економічних санкцій.

Серед 43-х осіб, які відтепер в чорному списку, окрім росіян є також люди, які мають ще й громадянство (окрім РФ) України та Латвії. Обмеження також введені проти 119 компаній – здебільшого з території РФ, але є й ТОВ "Автодель ГАЗ", яке працює у Криму.

Іншим указом Зеленський ввів санкції проти восьми осіб (серед яких громадяни Кіпру, України та Росії) й 15 компаній, серед яких половина з окупованого Криму. Підсанкційним особам блокують активи на території України, припиняють торгівельні операції та транзит ресурсів країною, анулюються ліцензії тощо.

Читайте також:
Фінансування з РФ тепер під забороною: Рада ЄС ввела обмеження для партій та організацій Фінансування з РФ тепер під забороною: Рада ЄС ввела обмеження для партій та організацій
Рада ЄС схвалила 14-й пакет санкцій проти РФ: До списку потрапили 116 фізичних і юридичних осіб Рада ЄС схвалила 14-й пакет санкцій проти РФ: До списку потрапили 116 фізичних і юридичних осіб
Німеччина закликала Китай не передавати Росії товари, які можна використати для війни Німеччина закликала Китай не передавати Росії товари, які можна використати для війни
Китайський виробник Zeekr заборонив продавати свої авто у РФ та Білорусі Китайський виробник Zeekr заборонив продавати свої авто у РФ та Білорусі