USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Окупанти завезли на ЗАЕС декілька "Градів" та, скоріш за все, готують провокації

Озброєння розташували поряд із територією стаціонарного сухого сховища відпрацьованого ядерного палива, де деякі "захисні структури" раніше були побудовані в таємному режимі. Таким чином росіяни порушили всі умови для організації ядерної та радіаційної безпеки.
ЗАЕС
Джерело: відкриті джерела

Військові РФ завезли на територію Запорізської атомної електростанції декілька реактивних систем залпового вогню "Град". Це може означати підготовку провокацій, повідомляє "Енергоатом".

Озброєння розташували поряд із територією стаціонарного сухого сховища відпрацьованого ядерного палива, де деякі "захисні структури" раніше були побудовані в таємному режимі. Таким чином вони порушили всі умови для організації ядерної та радіаційної безпеки.

Найбільш ймовірною провокацією, яку можуть влаштувати росіяни, є обстріл протилежного берега Дніпера, зокрема, Нікополя та Марганця. "Гради" розміщені безпосередньо на ЗАЕС і її військові РФ будуть використовувати, як прикриття. 

Росіяни окупували Запорізьку АЕС ще навесні 2022 року. Відтоді вони використовують станцію як "щит" від "відповідей" ЗСУ, б’ючи по цивільних та військових в приглеглих населених пунктах, а також зберігають там особовий склад, озброєння, військовую техніку та вибухівку. 

У вересні МАГАТЕ після відвідин станції запропонувало створили безпечну зону навколо ЗАЕС, закликавши росіян вивести важку техніку з території ядерного об’єкта.

Росіяни відмовляються покидати ЗАЕС, а Путін у жовтні навіть видав указ про "привласнення" української АЕС.

Нещодавно російські ЗМІ писали про нібито дискусії, що тривають між МАГАТЕ і Росією щодо демілітаризації станції. В обмін на це росіяни просили безперебійний транзит газу і нафти Україною.

Читайте також:
Київ відновив дві третини власних генеруючих потужностей після ракетних обстрілів, - КМДА Київ відновив дві третини власних генеруючих потужностей після ракетних обстрілів, - КМДА
У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати? У Києві збільшили суму компенсації за придбання генераторів ОСББ для багатоповерхівок: Як її отримати?
Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed
Росія продовжує скидати авіабомби на своїй території: Найбільше потерпає Бєлгородська область Росія продовжує скидати авіабомби на своїй території: Найбільше потерпає Бєлгородська область