USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Українська журналістка Вікторія Рощина зникла безвісти на ТОТ, – IWMF

Рощина перебувала на фронті від початку повномасштабного вторгнення
Рощина
Вікторія Рощина
Джерело: відкриті джерела

Українська журналістка-фрілансерка, лауреатка премії "Мужність у журналістиці" 2022 року Вікторія Рощина, зникла безвісти на тимчасово окупованій території. Про це повідомили в пресслужбі Міжнародного фонду підтримки жінок у ЗМІ (IWMF).

"Рощина зникла 3 серпня 2023 року з окупованої Росією території, звідки вела репортаж. Відтоді про неї нічого не було чути. Ми надзвичайно стурбовані її безпекою та закликаємо міжнародну спільноту звернути увагу на цю ситуацію", – розповіли у Фонді.

І додали, що Рощина перебувала на фронті від початку повномасштабного вторгнення.

Що відомо про Рощину?

Журналістка була на передовій з початку війни в лютому 2022 року, публікуючи роботу в незалежних ЗМІ, зокрема в "Українській правді", "Громадському" та "Радіо Вільна Європа".

Упродовж своєї майже десятирічної журналістської кар’єри висвітлювала складні – і часто небезпечні – теми, зокрема злочинність, суди та права людини. Рощину захопили російські війська в березні 2022 року і тримали 10 днів у тимчасово окупованому Бердянську.

Як писав раніше "Детектор медіа", медійниця спеціально поїхала до окупованого Енергодару, щоб розповісти про ситуацію у місті після захоплення окупантами найбільшої атомної електростанції Європи (ЗАЕС).

12 березня редакція hromadske не змогла вийти з Рощиною на зв'язок. За даними редакції, на той момент журналістка перебувала в тимчасово окупованому Бердянську. Ймовірно, 15 березня журналістку затримала ФСБ Росії.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження через викрадення росіянами журналістки hromadske.

Новини за темою: В Україні планують врегулювати роботу інтернет-ЗМІ: Як це вплине на роботу блогерів
Читайте також:
В якомусь сенсі Вовчанськ перетворюється на Бахмут чи Мар'їнку, – глава поліції Харківщини В якомусь сенсі Вовчанськ перетворюється на Бахмут чи Мар'їнку, – глава поліції Харківщини
Україна не виконує деякі норми Женевської конвенції щодо військовополонених Україна не виконує деякі норми Женевської конвенції щодо військовополонених
Пережив ампутацію на Пережив ампутацію на "Азовсталі" і потрапив у полон до окупантів: Важкий фронтовий шлях офіцера Нацгвардії
YouTube блокуватиме сторонні додатки, які дозволяють дивитися відео без реклами YouTube блокуватиме сторонні додатки, які дозволяють дивитися відео без реклами