USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Окупанти використовують українських полонених як живий щит під час наступів на позиції ЗСУ. Відео

Один із таких епізодів потрапив на камеру дрона під час штурму росіян під Роботиним
окупанти росіяни
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Російські солдати використовують українських полонених як живий щит для наступу на позиції Збройних сил України. Зокрема, один із таких епізодів стався під Работиним у Запорізькій області, свідчить відео з дрона українських бійців, яке публікує "Радіо Свобода".

Відео надали бійці одного з підрозділів ЗСУ, що воює в Запорізькому напрямку. Це майже 19-хвилинний ролик, знятий в околицях Роботиного Запорізької області.

На кадрах видно, як група військових армії РФ, тримаючи автомати готовими до бою, йде в напрямку українських позицій. Попереду них ідуть беззбройні люди, які тримають руки піднятими.

Беззбройних троє – усі вони вдягнені у форму, що відрізняється від форми людей зі зброєю – ймовірно, у формі ЗСУ.

Періодично російські військові стріляють з автоматів у бік українських позицій. Один із російських солдатів фізично прикривається українським, тримаючи його однією рукою за плече, а в іншій тримаючи автомат. Ще один військовий армії РФ через кілька секунд кидає якийсь предмет у бік українських позицій, імовірно, гранату.

За словами українських захисників, які надали це відео, це так звана розвідка боєм для виявлення вогневих засобів на позиціях ЗСУ. Для того щоб убезпечитися від вогню Сил оборони, російські солдати вирішили прикритися військовополоненими.

Через кілька секунд між сторонами зав'язується бій. Ще через деякий час російський військовий стріляє з автомата в напрямку одного з полонених, після чого група беззбройних збирається в одному місці на відкритому просторі. Вони починають бігти в протилежному від позицій ЗСУ напрямку – за ними слідують російські солдати, тримаючи спрямованими на них дула автоматів. Один із полонених починає швидко бігти, відриваючись від групи російських військових. Солдат армії РФ робить постріл з автомата в його бік.

Російський військовий відкрив повторний вогонь, після чого боєць опинився на землі. Наразі в українських військових немає інформації про подальшу долю цих українських полонених.

Ми писали, що незалежна міжнародна комісія з розслідування порушень в Україні оприлюднила звіт про порушення прав людини та воєнні злочини в Україні. Ідеться про зґвалтування, катування, депортації дітей та невибіркові напади.

Читайте також:
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову