USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Катували, ґвалтували та депортували: ООН знайшла нові злочини окупантів

Окупант зламав 75-річній жінці кілька ребер і зубів
окупанти
Джерело: відкриті джерела

Незалежна міжнародна комісія з розслідування порушень в Україні оприлюднила звіт про порушення прав людини та воєнні злочини в Україні. Ідеться про зґвалтування, катування, депортації дітей та невибіркові напади.

Зазначається, що нещодавні розслідування комісії в Херсонській та Запорізькій областях свідчать про те, що зґвалтування часто супроводжувалося додатковими актами насильства над жертвами, зокрема жорстоким побиттям, удавленням, задушенням, порізами, пострілами поруч із головою жертви й умисними вбивствами.

На 75-річну жінку, яка залишилася сама, щоб захистити своє майно, напав російський солдат. Під час допиту він її бив по обличчю, грудях і ребрах та душив її. Він наказав їй роздягнутися, а коли вона відмовилася, зірвав з неї одяг, порізав їй живіт невеликим гострим предметом і кілька разів зґвалтував. Окрім наслідків зґвалтувань, у жертви були зламані кілька ребер і зубів.

Також у звіті – нові докази, які зібрали в Херсонській та Запорізькій областях. Вони свідчать про систематичність катувань на окупованих територіях. Росіяни катують переважно чоловіків, яких підозрюють у передачі інформації Україні.

Свідки розповіли про ситуації, коли катували з такою жорстокістю, що людина гинула. В катівні у школі села Біляївка Херсонської області люди, яких росіяни утримували, просили про допомогу для одного з чоловіків, який одразу ж після катувань почав задихатися. Однак російські військові відмовились йому допомагати, протягом години він загинув.

Раніше повідомлялося, що Національна поліція розслідує майже 100 тисяч воєнних злочинів, які окупанти скоїли в Україні. І у майбутньому ці документи стануть основою обвинувачення російських воєнних злочинців у міжнародних судах. 

Станом на сьогодні до міжвідомчої бази "Воєнний злочинець" внесено дані про понад 236 тисяч російських військових, 2100 із них ідентифіковані та повідомлені про підозру.

З 2100 ідентифікованих злочинців – це не тільки командний склад військових, але і їх поплічники та зрадники.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням