USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Окупанти обстріляли Сумщину кульковими бомбами: У поліції попереджають про їхню небезпеку. Фото

Йдеться про авіабомби ШОАБ-0,5
Російська авіабомба РБК-500 з ШОАБ-0,5

Російська авіабомба РБК-500 з ШОАБ-0,5

Джерело: відкриті джерела

На півночі Сумської області в ніч на 5 березня окупанти застосували небезпечні боєприпаси – кулькові осколкові авіабомби ШОАБ-0,5. Про це повідомляють у поліції Сумщини.

"Минулої ночі ворог дистанційно замінував місцевість на території Шосткинського району, а саме поблизу села Марчихина Буда. Російська авіація під час завдання авіаударів використала касетні бомби РБК-500. Одна така касета містить 565 кулькових авіабомб ШОАБ-0,5 масою по 400 грам кожна та має велику зону ураження", – попереджають правоохоронці.

Там розповіли, що за зовнішнім виглядом цей предмет схожий на невеликий м’ячик сріблястого кольору з невеликими виступаючими на корпусі "ребрами". Своїм виглядом може привертати увагу дітей, тому поліція радить батькам взяти це до відома і попередити близьких про можливу небезпеку. 

"Не радимо чіпати такі знахідки нікому. На місці події наразі працюють співробітники відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області, які зачищають територію від цих бомб", – повідомив начальник відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області Ігор Черняк.

Місцевих жителів закликають у разі виявлення авіабомби ШОАБ-0,5 або будь-яких інших вибухонебезпечних предметів терміново повідомляти поліцію за телефоном 102.

Нагадаємо, раніше фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз дійшли висновку, що під час удару по Україні 7 лютого Росія застосувала гіперзвукову ракету 3М22 "Циркон".

Як повідомляли аналітики, росіяни могли вперше застосувати такі ракети.

Читайте також:
Схвильованість РФ щодо можливої відправки західних військ в Україну показує, що стратегія працює, - Макрон Схвильованість РФ щодо можливої відправки західних військ в Україну показує, що стратегія працює, - Макрон
Збитків на понад один мільярд доларів завдали українській енергетиці останні масовані атаки росіян Збитків на понад один мільярд доларів завдали українській енергетиці останні масовані атаки росіян
Окупанти посилили штурми на півдні України, щоб здобути чергові Окупанти посилили штурми на півдні України, щоб здобути чергові "перемоги" до свят, - Плетенчук
РФ розшукує Зеленського: Аналітики ISW пояснили задум Кремля РФ розшукує Зеленського: Аналітики ISW пояснили задум Кремля