USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Охоронця київської поліклініки, який не відкрив двері в укриття під час прильоту, засудили до чотирьох років

Тоді загинуло троє людей, серед яких 9-річна дівчинка
Вадим Мошкін

Охоронець поліклініки Вадим Мошкін (зліва)

Джерело: Суспільне

Сьогодні, 30 липня, Деснянський районний суд Києва виніс вирок Вадиму Мошкіну. Пригода сталася 1 червня минулого року. Охоронця визнали винним у тому, що він не відкрив укриття під час тривоги. Тоді загинуло троє людей, серед яких 9-річна дівчинка. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Обвинувачення просило засудити охоронця до шести з половиною років ув'язнення і зараз готує апеляцію, щоб оскаржити рішення першої інстанції.

У прокуратурі зазначили, що охоронець на суді своєї вини не визнав, у вчиненому правопорушенні не розкаявся. За даними прокуратури, під час судового розгляду Мошкін постійно змінював покази щодо обставин події та причин, через які він не відчинив двері укриття: не встиг, не почув сигнал тривоги, не побачив людей. Врешті обвинувачений повідомив суду, що приміщення лікарні взагалі не обладнано укриттям та він не був зобов'язаний відкривати до нього двері.

Раніше адвокат охоронця у судді заявляв, що офіційно Мошкін не мав би відкривати сховище, адже його "ніколи не ознайомлювали" із наказом про таке зобов’язання, а також "адміністрація ніяк не організувала приміщення, аби він почув тривогу".

Також минулого року Голосіївський суд столиці обрав запобіжний захід директору департаменту муніципальної безпеки КМДА Роману Ткачуку. За версією слідства, Ткачук не забезпечив роботу доступних укриттів у Деснянському районі столиці, що призвело до загибелі трьох людей внаслідок повітряної атаки Росії.

Що сталося

У ніч проти 1 червня 2023 року під час чергової атаки росіян у Деснянському районі Києва загинуло три людини. Укриття, до якого бігли люди, виявилося закритим.

Спочатку ходили чутки, що охоронець медзакладу під час чергування був напідпитку, але цю інформацію після медичного огляду спростували. Він був тверезим.

Згодом правоохоронці повідомили про підозру чотирьом затриманим через загибель людей біля закритого київського бомбосховища.

Читайте також:
Чотирьох суддів Київського апеляційного суду відсторонили від розгляду справ Чотирьох суддів Київського апеляційного суду відсторонили від розгляду справ
Ексвчителя фізкультури з Харкова, якого підозрюють у розбещенні неповнолітніх, взяли під варту Ексвчителя фізкультури з Харкова, якого підозрюють у розбещенні неповнолітніх, взяли під варту
Ухилення від мобілізації: На Волині працівниця ТЦК отримала штраф за 600 доларів хабаря Ухилення від мобілізації: На Волині працівниця ТЦК отримала штраф за 600 доларів хабаря
Ексзаступнику міністра енергетики та ексдиректору Ексзаступнику міністра енергетики та ексдиректору "Укрвугілля" визначили запобіжний захід