USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Оголошено тимчасові коридори для торговельних суден, що прямують до/з портів України, – ВМС ЗСУ

До проходу маршрутами допускатимуться судна, власники або капітани яких офіційно підтверджують готовність до плавання в таких умовах
корабель з зерном
Джерело: відкриті джерела

В Україні оголосили тимчасові коридори для торговельних суден, що йдуть між портами Чорноморська, Одеси та Южного. Про це поінформували у Військово-морських силах Збройних сил України.

У повідомленні зазначили, що протягом всіх маршрутів зберігається військова загроза та мінна небезпека з боку РФ. Вказані маршрути в першу чергу використовуватимуть для виходу цивільних суден з портів Чорноморська, Одеси та Южного, що перебувають там з початку повномасштабного вторгнення. 

"Раніше дані маршрути вже були запропоновані Україною у зверненні до Міжнародної морської організації (IMO). Рада Міжнародної морської організації визнала право України на вільне торговельне судноплавство, яке гарантовано Міжнародним морським правом. Міжнародна морська організація закликала Росію дотримуватися міжнародних конвенцій та припинити загрози торгівельному судноплавству в Чорному морі", – йдеться в повідомленні.

До проходу маршрутами допускатимуться судна, власники або капітани яких офіційно підтверджують готовність до плавання в таких умовах.

Нагадаємо, що останнє судно з українським продовольством вийшло з порту Одеси 16 липня. Після виходу Росії з "зернової угоди" держава-агресорка атакувала портову зернову інфраструктуру з метою припинити доступ українського продовольства на світові ринки. Світові лідери, в тому числі країн Африки, закликали Росію припинити шантаж продовольством та не перешкоджати українському агроекспорту.

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську