USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

У Бахмуті знизилася інтенсивність боїв, але ЗСУ потроху просуваються, – Міноборони

Росіяни намагаються посилитися на флангах міста і роблять ставку на артилерію
ЗСУ, війна
Джерело: Генштаб ЗСУ

Протягом дня спостерігається зниження інтенсивності боїв на флангах у передмісті Бахмута. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram.

"Це не означає, що ворог слабшає. Навпаки – ворог намагається посилитися на флангах і робить ставку на артилерійський вогонь, здійснюючи постійні обстріли", – зазначила вона.

Також Маляр наголосила, що українським силам вдається потроху просуватися.

"У місті Бахмут знижено кількість ворожих штурмових дій. Ворог здійснює заміну підрозділів. Наші захисники контролюють деяку частину району "Літак" у південно-західній частині міста", – додала вона.

Контрудар ЗСУ в Бахмуті

ЗСУ продовжують просуватися на Бахмутському напрямку і мають успіхи на флангах. Про це у Telegram написав командувач Сухопутних військ Олександр Сирський.

"Сили оборони продовжують оборонну операцію і мають успіхи на флангах Бахмута", – розповів він.

У Генштабі своєю чергою розповіли, що ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на напрямках Куп'янська, Лимана, Бахмута, Авдіївки та Мар'їнки – 26 бойових зіткнень.

"Тривають важкі бої у містах Бахмут та Мар'їнка. Вісь Бахмута: супротивник провів безуспішні наступальні дії в осі Хромового. Завдали авіаудари в районах Бахмута, Івановського, Білої Гори, Озаранівки, Торецька", – йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що утримання ЗСУ району "Літак" на околиці Бахмуту важливе з огляду на наявний вихід на головну артерію підживлення українських оборонців. Також ця ділянка зв’язує обидва фланги навколо Бахмуту, що їх на топографічних висотах передмістя поетапно займають українські підрозділи. Такі дії спрощено можна назвати "тактичним оточенням задля отримання подальших тактичних переваг".

Українське командування прагне й надалі підточувати та виснажувати великі сили ворога та, зайнявши вигідні позиції, перейти на дистанційне знищення загарбників у межах міської смуги.

А заяви ватажка ПВК "Вагнер" Пригожина про втрати російських сил свідчать тільки про прагнення російського командування здобути хоча б одну перемогу для російських телеглядачів. 

Ситуація у Бахмуті 23 травня

У Бахмуті тривають запеклі бої, проте українські військові досі контролюють малу частину міста і просуваються по флангах. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram.

За її словами, у місті бої зменшилися, ворог продовжує зачистку районів, які йому вдалося взяти під контроль. У той час, як наші військові контролюють південно-західну околицю міста в районі "Літак".

"У передмісті тривають бої, ворог намагається зайняти вигідні позиції, але йому це не вдається. На певних ділянках ворог в обороні. Зазнає великих втрат. По флангах на півночі та півдні від Бахмута в нас є незначне просування", – розповіла Маляр.

Новини за темою: Російські війска напередодні українського контрнаступу укріплюють свої позиції, – супутникові знімки

Водночас командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал Олександр Сирський поділився відео з місця боїв.

"Битва триває. Сили оборони мають успіхи на флангах", – написав він.

У коментарі "РБК-Україна" речник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий розповів, що в районі Бахмута воює понад 40 тисяч російських військових. Їхні щоденні втрати на фронті становлять понад 100 убитих і стільки ж поранених.

"Цифра за останню добу (21–22 травня, – ред.) – 120 убитих і 144 поранених. Це якраз середньостатистичний показник. Це йдеться про Бахмут і околиці", – повідомив він.

Як зараз виглядає Бахмут

Видання New York Times показало відео з Бахмута, де наочно видно наслідки російського "визволення". На кадрах зняті обпалені будівлі, зруйновані школи та вкриті кратерами парки.

"У Бахмуті місяцями точиться найтриваліша та найкривавіша битва української війни. Кадри, зроблені The New York Times безпілотником, зафіксували обпалені будівлі, зруйновані школи та вкриті кратерами парки, які тепер визначають колись мирне місто", - прокоментувало видання опубліковане відео.

Читайте також:
У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах
Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів
В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович В МЗС не змогли пояснити, на якій підставі українцям за кордоном відмовлять в консульських послугах, - В'ятрович
"Відбувається беспрєдєл": Разумков різко відреагував на ситуацію в консульствах за кордоном