USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Ножі, гранати та зброя: Скільки заборонених предметів намагались приховати відвідувачі судів за час повномасштабного вторгнення?

Майже 333 тис. одиниць заборонених речей і предметів намагалися пронести до судів за час повномасштабного вторгнення
Служба судової охорони
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

За два роки повномасштабного вторгнення РФ в Україну співробітники Служби судової охорони не допустили пронесення до судових установ майже 333 тисячі заборонених предметів. Серед них – ножі, бойові гранати та зброя.

"Завдяки вжитим превентивним заходам у 2022-му і 2023 роках співробітниками територіальних підрозділів Служби не допущено пронесення до приміщень судів понад 332,7 тис. одиниць заборонених речей і предметів, які становлять потенційну небезпеку для суддів та учасників судових процесів", – повідомили UWN у Службі судової охорони.

Більшість заборонених предметів, з якими відвідувачі намагаються пройти до судових установ, становлять ножі (94 тис. одиниць) та зброя (майже 22,8 тис. одиниць). А ще – 7 бойових гранат.

Суди під охороною

Варто зазначити, що протягом 2022–2023 років Службою взято під охорону 105 обʼєктів системи правосуддя, які розміщуються в 112 будівлях. Нині ж під охороною Служби перебуває 639 судів, органів та установ системи правосуддя, розміщених у 686 будівлях.

А от охорону 57 обʼєктів нині тимчасово призупинено. Причина – тимчасова окупація частини території України або активні бойові дії в місцях розташування обʼєктів системи правосуддя.

"Тимчасово призупинено охорону 57 обʼєктів, з яких 44 перебуває на захопленій (окупованій) частині території України та 13 – у місцевості, наближеній до районів ведення активних бойових дій", – додали у відомстві.

Новини за темою: Без папірців і бюрократії. В Україні цифровізують суд

Зруйновані суди

Станом на 10 січня 2024 року від початку повномасштабної збройної російської агресії на території України 131 приміщення 123 судових установ зазнало пошкоджень різного ступеню аж до повного руйнування та розкрадання майна, з яких:

  • 124 приміщень є судами
  • 5 приміщень ТУ ДСА України та ТУ ССО (в Запорізькій, Миколаївській, Харківській, Чернігівській та Херсонській областях)
  • 1 приміщення Національної школи суддів України
  • 1 приміщення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Серед зазначеної кількості пошкоджених приміщень – 15 приміщень судів є зруйнованими. Решта – 116 приміщень судових установ – пошкоджено частково.

"Найбільше пошкоджено/зруйновано приміщень судових установ у Харківській (23 приміщення), Донецькій (18 приміщень) та Миколаївській (20 приміщень) областях. За попередніми розрахунками, для відновлення роботи судів у зазначених приміщеннях з проведенням комплексних ремонтних робіт, придбанням необхідного обладнання та меблів необхідно орієнтовно понад 1,9 млрд гривень", – говорять в ДСАУ.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат