USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Канада передасть Україні понад дві тисячі ракет CRV7

У майбутньому після перевірки Оттава має намір передати їх у більшій кількості
Пуск ракет CRV7
Джерело: відкриті джерела

Канада планує поставити Україні 2,3 тисячі авіаційних ракет CRV7, які раніше хотіли утилізувати. Про це повідомив міністр оборони країни Білл Блер, передає "Укрінформ".

"Разом ми продовжуватимемо наполегливо працювати, щоб зробити все можливе, аби підтримати Україну, щоб перемогти в цій боротьбі... По-перше, я оголошую, що Канада надасть Україні 2,3 тисячі канадських Rocket Vehicle 7s. Вони раніше використовувалися Королівськими ВПС Канади на наших літаках CF-18", – сказав він.

За його словами, за останні кілька місяців у Канаді проводилися випробування цих ракет, щоб переконатися в їхній справності перед тим як передати Україні.

Загалом Канада продовжує випробовувати 80 тисяч цих ракет. З урахуванням їхньої готовності, країна готова відправити їх Україні в більшій кількості. Також цього тижня Оттава починає постачання в Україну нового парку з 50 броньованих машин.

Новини за темою: Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів

Крім того, міністр анонсував відправку ЗСУ додаткову кількість боєприпасів до стрілецької зброї, а також 29 дистанційних систем озброєння для використання на легкоброньованій техніці.

"Наразі Канада виділила понад 14 мільярдів доларів допомоги Україні, і ми продовжуватимемо підтримувати їх усіма можливими способами", – наголосив Блер.

Що відомо про ракети CRV7?

Спочатку Канада планувала утилізувати ці ракети, які були прийняті на озброєння в 1970-х роках. На початку 2000-х з експлуатації було виведено 83 тисячі CRV7.

Як писали канадські ЗМІ, тільки 8 тисяч CRV7 перебувають у відповідному стані і мають бойові частини, решта або вже утилізовані, або розібрані.

Видання Defense Express повідомляло, що CRV7 є не ракетами, а некерованими реактивними снарядами в калібрі 70 мм, створеними на основі американської Hydra 70.

CRV7 вважається досить вдалим некерованим реактивним снарядом. Завдяки потужнішому двигуну та іншим змінам вдалося домогтися більшої дальності польоту ракети і точності, ніж в оригінальній Hydra 70.

У цих ракет є кілька бойових частин. Зокрема, WDU-5002/B FAT для ураження танків із вольфрамо-сталевим "дротом".

Українські сили можуть їх застосовувати з вертольотів. Також є можливість запускати їх із наземних установок.

Нагадаємо, Канада приєдналася до коаліції дронів для України, яку очолюють Латвія і Велика Британія. Оттава надасть понад 800 БпЛА від компанії Teledyne FLIR.

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі