USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Німеччина офіційно передала Україні ще одну систему ППО Iris-T

На озброєнні Повітряних сил тепер стоїть дві такі установки, ще стільки ж Україна отримає в майбутньому
ЗРК IRIS-T
Джерело: відкриті джерела

Німеччина офіційно підтвердила доставку в Україну другої системи ППО Iris-T SLM. Про це повідомляється на сайті Федерального уряду ФРН.

Також серед нових поставок фігурує вісім антажівок Zetros (загалом їх передано вже 84) і дві вантажівки 8х6 з вісьмома розкатними контейнерами.

Iris-T SLM є найновітнішою системою, якої немає наразі навіть на озброєнні Бундесверу. Перша така була передана восени минулого року, очікується передача ще двох, щойно їх вироблять.

Ефективність Iris-T

Міський голова Віталій Кличко в інтерв'ю для Spiegel заявив про 100-відсоткову ефективність німецького ЗРК IRIS-T.

За його словами, щоразу під час обстрілу столиці він сподівається на успішну роботу ППО. Найкраще з ворожими дронами та ракетами справляються німецькі ЗРК (IRIS-T). 

"Німецькі системи протиповітряної оборони працюють дуже точно. Сто пострілів, сто попадань", – сказав Кличко.

Він також наголосив, що доти, доки в Україні триває війна, буде брак зброї. Її потрібно якнайбільше.

"Багато хто запитує мене, скільки достатньо знарядь: поки ця війна не закінчиться, їх не вистачить. Нам потрібно більше підтримки, будь ласка", – додав київський міський голова.

Новини за темою: ЗСУ нарощують протиповітряну оборону Києва

Він також зазначив, що не може виділити конкретну зброю, адже кожна область має свої потреби в обороні. Щодо безпосередньо Києва, то для нього зараз найголовніше – це ППО.

Читайте також:
Снаряди до танків і артилерії, дрони і гранатомети. Німеччина передала Україні великий пакет допомоги Снаряди до танків і артилерії, дрони і гранатомети. Німеччина передала Україні великий пакет допомоги
Російський посол покинув територію Польщі після інциденту з ракетою Російський посол покинув територію Польщі після інциденту з ракетою
Більша частина опитаних військовополонених зазнали сексуального насильства, – звіт ООН Більша частина опитаних військовополонених зазнали сексуального насильства, – звіт ООН
Боррель: Європі потрібен ривок уперед у сфері оборонної промисловості Боррель: Європі потрібен ривок уперед у сфері оборонної промисловості