USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Німеччина не позбавлятиме статусу біженців чоловіків з України

Українські біженці мають тимчасовий захист у всіх країнах ЄС
чоловіки біженці
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Рішення Міністерства закордонних справ України тимчасово призупинити надання консульських послуг для громадян чоловічої статі віком від 18 до 60 років, які перебувають за кордоном, не вплине на статус біженців у ФРН. Про це повідомили у німецькому Міністерстві внутрішніх справ, передає DW.

"Я впевнений у тому, що це не вплине на статус біженців з України, які потребують захисту, незалежно від того, чи йдеться про жінок, яких серед таких біженців переважна більшість, або чоловіків", – сказав офіційний представник МВС ФРН Максиміліан Калль.

За його словами, такий тимчасовий захист українські біженці мають у всіх країнах Європейського Союзу внаслідок того, що вони були змушені покинути батьківщину, рятуючись від російської агресії.

Консульські послуги для українських чоловіків призовного віку більше не надаються

З 23 квітня Україна тимчасово припинила надавати всі консульські послуги чоловікам призовного віку, які перебувають за кордоном. У МЗС пояснили, що однією із причин є те, що термін розгляду заяв може перевищити час, що залишився до набрання чинності закону про мобілізацію.

Обіцяють, що 18 травня (коли закон набуде чинності) доступ до надання консульських послуг відновиться. Проте право на це матимуть лише чоловіки призовного віку, які оновили дані в ТЦК.

Як саме можна буде оновити дані – ще визначається з-поміж доступних варіантів й узгоджується причетними державними органами.

Які послуги зараз недоступні для чоловіків?

Міністерство закордонних справ такої інформації не надає, проте ЗМІ публікують такий перелік:

  • оформлення та заміна закордонного паспорта, внесення даних про дітей до закордонних паспортів батьків;
  • засвідчення документів та нотаріальні послуги;
  • отримання або відмова від громадянства;
  • соціальні виплати;
  • обмін посвідчення водія;
  • оформлення документів на постійне проживання за кордоном;
  • оформлення віз;
  • реєстрація актів цивільного стану;
  • взяття на консульський облік.

Вийнятки

У МЗС обіцяють, що тимчасові обмеження жодним чином не стосуються надання консульської допомоги у разі надзвичайних ситуацій з громадянами України за кордоном.

Читайте також:
Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор
МВС Росії оголосило в розшук Зеленського, Порошенка і генерала ЗСУ: У МЗС України вже відреагували МВС Росії оголосило в розшук Зеленського, Порошенка і генерала ЗСУ: У МЗС України вже відреагували
Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України
Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ