USD
НБУ
41.44
Готівка
41.65
EUR
НБУ
46.24
Готівка
46.60
Втрати росіян: 6 3 9 4 8 0 (+1340)
USD
НБУ
41.44
Готівка
41.65
EUR
НБУ
46.24
Готівка
46.60

Павло Бабій, якого звільнили через закупівлю барабанів в укриття, отримав іншу посаду

Бабій став заступником голови Дніпровської райдержадміністрації
Павло Бабій
Павло Бабій
Джерело: відкриті джерела

Звільнений президентом Володимиром Зеленським з посади тимчасового виконувача обов'язків голови Дніпровської райдержадміністрації Києва Павло Бабій залишається у керівництві РДА. Наразі він обіймає посаду заступника очільника адміністрації. Про це повідомляється на офіційному сайті районної адміністрації у розділі "керівництво".

Так, згідно з інформацією з сайту, Бабій "з 3 липня 2023 року по теперішній час - заступник голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації".

Як пише УНІАН, у відділі з питань інформаційної політики РДА пояснили, що згідно з законодавством, Бабій після розпорядження Зеленського про звільнення його з посади т.в.о. голови РДА, повернувся на свою попередню посаду.

Рішення про призначення на цю посаду і відповідно звільнення особи приймається на рівні Київської міської держадміністрації.

"Важливі" закупівлі в укриття

Напередодні стало відомо, що управління освіти Дніпровської РДА замовило конструктори для гри та навчання в укриттях під час повітряних тривог. 

Йдеться про 113 наборів настінного конструктора для гри та навчання та 390 наборів розвивального математичного конструктора. Освітяни планували витратити на це 952 тисячі 864 гривні, проте переможець тендеру – особа-підприємець Барсученко Сергій Миколайович запропонував 900 тисяч гривень.

Договір уклали у травні, тому, ймовірно, конструктори закупили на майбутній рік, бо наразі у дітей канікули. Тимчасова контрольна комісія з перевірки укриттів має перевірити цей випадок.

Також управління освіти Дніпровської РДА замовило 26 рацій на загальну суму 1 мільйон 178 тисяч 520 гривень. 

Втім, це не єдині випадки, коли у Дніпровському районі для укриттів у школи та ліцеї закуповують дорогі речі, хоча район не на 100% укомплектований укриттями, які відповідають нормам.

Новини за темою: Прокуратура взялася розслідувати факти придбання дорогих овочерізок і сковорідок для київських укриттів

Раніше ми писали, що освітяни замовили барабани з натуральної шкіри для психологічного розвантаження дітей в укриттях, а ліцей "Зміна" – багатофункціональну пательню та пароконвекційну піч, які використовують для ресторанів та кафе.

Читайте також:
Вбивство на АЗС у Києві: Підозрюваному обрано запобіжний захід Вбивство на АЗС у Києві: Підозрюваному обрано запобіжний захід
Київ посів друге місце у світі за забрудненістю повітря Київ посів друге місце у світі за забрудненістю повітря
Теща київського правоохоронця офіційно заробила за життя 100 гривень, але має елітну двоповерхову квартиру, – розслідування Теща київського правоохоронця офіційно заробила за життя 100 гривень, але має елітну двоповерхову квартиру, – розслідування
У Києві на АЗС застрелили чоловіка У Києві на АЗС застрелили чоловіка