USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

НБУ змінив правила обміну доларів

Для обміну старих доларів на нові треба сплатити комісію
обмін валют
Джерело: відкриті джерела

Національний банк України зобов'язав усі банки, які обмінюють пошкоджені купюри доларів на нові (інкасо), вказувати вартість та строки обміну. Крім того, для обміну доведеться сплатити комісію. Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA.

Зазначається, що така послуга коштує від 7% до 50% від суми.

Якщо крім обміну купюр також треба переконатись у їхній платоспроможності (а часто це умова для інкасо), за це також доведеться платити окремо.

"Якщо нам крім обміну купюр також треба переконатись у їхній платоспроможності (а часто це умова для інкасо), за це також доведеться платити окремо. Якщо для інкасо обрати "Райффайзен", то заплатити з 1000 доларів доведеться 70 доларів комісії за обмін та 10 гривень за перевірку купюр", – зазначається у повідомленні.

Водночас в АкордБанк попросять заплатити вже 150 доларів комісії за обмін та 20 гривень за перевірку банкноти. 

"Що цікаво, у їхніх конкурентів, у Райффайзена, під час перевірки великої кількості купюр на платоспроможність вартість за кожну банкноту становитиме всього 35 коп. (максимальна вартість – 1 гривня). А АкордБанк, незважаючи на кількість купюр, за перевірку проситиме по 2 гривні за купюру (але не менш ніж 20 гривень). Тобто і за перевірку однієї, і за перевірку 10 купюр доведеться заплатити 20 гривень", – пише медіа.

Бере комісію і КредоБанк в 15%. 

"З 1000 доларів це 150 комісії. Крім того, 10 гривень треба заплатити за перевірку банкнот (по 1 гривні за штуку). Водночас мінімальна комісія становить 350 гривень. Якщо ви, наприклад, хочете обміняти купюру в 10 доларів, то розмір комісії фактично "з'їсть" вартість купюри. У вас заберуть 350 гривень, стару банкноту в 10 доларів, а видадуть нові 10 доларів, вартість яких становитиме близько 370 гривень (залежно від курсу)", – зазначається в повідомленні.

Водночас у MTB-Bank на своєму сайті вартість послуг інкасо не вказали. 

Нагадаємо, Національний банк України із 3 жовтня перейшов до режиму керованої гнучкості обмінного курсу.

Разом з тим Нацбанк і далі контролюватиме ситуацію на міжбанківському валютному ринку та на постійній основі компенсуватиме структурний дефіцит іноземної валюти на ринку.

Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Уряд США дозволив проводити розрахунки з російськими банками. Тимчасове послаблення стосується сфери енергетики Уряд США дозволив проводити розрахунки з російськими банками. Тимчасове послаблення стосується сфери енергетики
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ