USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

НБУ відкликав ліцензію у найбільшого небанківського обмінника "Фінод"

У першому півріччі "Фінод" очолив перелік фінансових компаній за розміром виручки
обмін валют
Джерело: відкриті джерела

Національний банк України анулював ліцензію ТОВ "Фінод" (Одеса), яке займається обміном валют, – компанії, яка, згідно з інформацією на її сайті, має понад 400 обмінників у 16 областях країни.

Про це поінформувала пресслужба НБУ.

"Ліцензії ТОВ "Фінод" анульовано у зв’язку з невиконанням застосованого Національним банком заходу впливу у вигляді зобов’язання вжити заходів для усунення порушення та причин, що сприяли вчиненню порушення", – йдеться в повідомленні.

За даними НБУ, у першому півріччі "Фінод" очолив перелік фінансових компаній за розміром виручки – 2 млрд 115,25 млн гривень. Його чистий прибуток становив 61,96 млн гривень, витрати на оплату праці – 30,97 млн гривень, активи – 1,06 млрд гривень, зобов'язання – 0,92 млрд гривень, власний капітал – 0,14 млрд гривень.

На сайті компанії уточнюється, що її було створено 2012 року. Її статутний капітал – 15 млн гривень.

"Фінод", крім цього, мав ліцензії на надання послуг факторингу, фінансового кредиту, фінансового лізингу, надання гарантій і порук, які також анульовано.

Нацбанк зазначив, що рішення про анулювання ліцензії комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 21 серпня. Раніше на початку червня Нацбанк оштрафував "Фінод" на 300 тис. гривень у зв'язку з порушеннями у відеоспостереженні та контролі, а в середині липня зобов'язав компанію до 2 серпня надати інформацію про бенефіціарів та їхнє фінансове становище.

За даними на сайті, 14,81% в компанії належить її директору Максиму Ткаленку, ще 85,19% – Олексію Штевніну.

Крім цього, Нацбанк також анулював усі ліцензії ТОВ "ФК "Ріальто", якого він ще 10 липня позбавив ліцензії на надання коштів у позику, зокрема на умовах фінансового кредиту за підсумками позапланової інспекційної перевірки з питань захисту прав споживачів фінансових послуг.

Читайте також:
НБУ з серпня вилучатиме з обігу банкноти 500 гривень старого зразка НБУ з серпня вилучатиме з обігу банкноти 500 гривень старого зразка
В Україні зʼявиться обов’язкове страхування застави за кредитом В Україні зʼявиться обов’язкове страхування застави за кредитом
Нацбанк скасував деякі валютні обмеження для волонтерів та населення Нацбанк скасував деякі валютні обмеження для волонтерів та населення
НБУ підвищив курс євро до історичного максимуму НБУ підвищив курс євро до історичного максимуму