USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

НАЗК внесло Yves Rocher до переліку міжнародних спонсорів війни

Компанія не тільки не бойкотує війну, але й активно розвиває бізнес в Росії
Yves Rocher
Джерело: відкриті джерела

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло французьку косметичну корпорацію Yves Rocher до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це йдеться на сайті відомства.

Підставою для внесення в цей перелік стало те, що компанія відмовилася бойкотувати війну, не рипинила свою діяльність в Росії і активно продовжує розвивати там свій бізнес.

У відомстві уточнили, що Yves Rocher, яка присутня на 5 континентах, у 80 країнах світу і налічує близько 4000 торговельних точок, у 2022 році сплатила у держбюджет Росії податків на суму 6 млн доларів. 

"Жодних заяв від Yves Rocher про скорочення своєї діяльності у росії після початку активної фази агресії та після усіх військових злочинів держави-терориста не було. Отже, продовження діяльності російського філіалу компанії “Ив Роше Восток” означає підтримку та спонсорування тероризму", - йдеться у повідомленні.

Що таке "Перелік міжнародних спонсорів війни"

Перелік міжнародних спонсорів війни - це потужний репутаційний інструмент. Справа в тому, що компанії, які є в цьому списку, вносяться до бази даних World-Check — бази даних осіб і організацій із підвищеним ризиком. Ця база використовується в усьому світі для виявлення та управління фінансовими, регуляторними та репутаційними ризиками. Тобто інші компанії бачать, що співпраця з такими партнерами - небезпечна та ризикована.

Нагадаємо, компанія Metro Cash & Carry була внесена Національним агентством з питань запобігання корупції (НАЗК) до переліку міжнародних спонсорів війни. Крім того до списку міжнародних спонсорів війни НАЗК вже включило компанії Procter&Gamble, OpenWay Group, Danieli, TMS Tankers Ltd., Minerva Marine Inc., Thenamaris Ships Management, Delta Tankers Ltd., Dynacom Tankers Management Ltd., Leroy Merlin, ComNav Technology, Mondi Group/Mondi PLC, eKassir, Liberian International Ship & Corporate Registry та Bonduelle. Також сюди ж додали французьку корпорацію Auchan Holding.

Читайте також:
США готують найбільший пакет військової допомоги Україні на 6 мільярдів доларів, - ЗМІ США готують найбільший пакет військової допомоги Україні на 6 мільярдів доларів, - ЗМІ
Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026 або 2027 роках, – The Economist Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026 або 2027 роках, – The Economist
Лише четверта частина заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходить верифікацію Лише четверта частина заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходить верифікацію
ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ